Er du klar til at afsløre sandheden for enhver pris?

Det er det centrale dilemma i TV 2s nye journalistiske krimidramaserie, der netop er gået i optagelse, og i hovedrollen møder vi Mille Dinesen som den undersøgende journalist Liv.

I 'Graverne', der er skrevet af Jenny Lund Madsen, følger vi menneskene bag den fjerde statsmagt - medierne. Mere præcist redaktionen bag det undersøgende tv-dokumentarprogram 'Brændpunkt'. Redaktionen er ledet af den idealistiske journalist Liv (Mille Dinesen), der sammen med sin mand, Adam (Afshin Firouzi), ejer medieselskabet Agenda Productions, der også producerer det daglige og noget lettere nyhedsprogram, 'Morgenland'.

Den Cavlingvindende redaktion har et imponerende antal afsløringer på cv'et, men nu er det længe siden, den har afdækket en stor historie. I en tid hvor fast news, clickbaits og spin dominerer mediebilledet, er graverredaktionen truet på sin eksistens, og truslen om lukning hænger over holdet. Men et tip leder Liv og resten af gruppen på sporet af en opsigtsvækkende sag, der trækker tråde helt op til de øverste, politiske magtlag.

Et aktuelt og relevant emne

   - Graverredaktionen er en fascinerende arena, og det journalistiske arbejde er vigtigt på TV 2 og i vores samfund. Manuskriptforfatter Jenny Lund Madsen og det talentfulde hold bag serien stiller skarpt på et aktuelt og relevant emne: nyhedsmediernes rolle i et oplyst demokrati. Historien dykker ned i en dyster sag, der ikke må kunne ske i dagens Danmark og følger den journalistiske efterforskning. Den viser dilemmaer, som opstår, når rigtigt og forkert forplumres af modstridende interesser, og hvordan de påvirker hovedpersonernes privatliv. Jeg håber, at 'Graverne' vil skabe opmærksomhed om journalistikkens betydning for den fælles samtale i vores samfund, siger David H. C. Østerbøg, der er TV 2 executive producer.

06.03.2023 Ny TV 2-dramaserie går tæt på demokratiet vagthunde