Vi er i midten af 1970'erne, og kulissen er Cirkusrevyen på Bakken. I den store, nye danske dramaserie 'Dansegarderoben', som skyder det nye fiktionsår 2023 på TV 2 PLAY og TV 2 i gang, følger vi otte kvinder, der har fået drømmejobbet som danser i revyen.

I serien zoomer vi ind på kvinderne og deres liv, for alt er ikke lutter glimmer, show og smil. Under overfladen lurer både krænkelser, sexisme og spidse albuer, og mens de otte kvinder danser rundt letpåklædte, demonstrerer andre kvinder på gaden for frigørelse og lighed.
Det er en brydningstid - en tid med et paradigmeskifte i samfundet.

Fra hemmeligheder til fællesskab

Hovedpersonen Sussie (Marie Bach Hansen) er gift med Robert (Jakob Oftebro), og sammen har de en lille datter. På ydersiden ser alt lykkeligt ud, men Sussie er kontrolleret af sin mand og lever som i et fængsel med ydmygelser og overgreb. Inderst inde ved Sussie godt, at hun må væk, og jobbet som danser gør det måske muligt. Men det er svært at stå alene med så stor en hemmelighed, og i fællesskabet med de andre dansere, finder Sussie styrken.

De otte dansere har hver deres historie og hemmeligheder, og i den lille garderobe finder de med tiden sammen i et helt specielt fællesskab. Her opdager de styrken i sammenholdet og ikke mindst modet til at forandre den situation, de er i.

Højaktuelt og relevant tema

   - 'Dansegarderoben' er en højaktuel og relevant fortælling om frigørelse og fællesskab. Serien sætter fokus på tavshedskultur, og hvordan det positivt kan påvirke ens liv at bryde tavsheden. I serien møder vi kvinder, der lærer at sige højt, hvad de bliver udsat for og sammen finder løsninger på, hvad de skal gøre ved det. Det er et relevant tema, og mit håb er, at vi med denne serie kan være med til at bidrage til debatten om at gøre op med gamle dogmer og tankemønstre og inspirere til at søge den styrke, der er at finde i fællesskaber, siger TV 2 executive producer, Jennifer Green.

Masser af kendte navne

Serien er en ensemblefortælling, og udover Marie Bach Hansen, der spiller Sussie, spilles de øvrige dansere af Mille Lehfeldt, Olivia Joof Lewerissa, Marie Reuther, Andrea Heick Gadeberg, Nanna Finding Koppel, Coco Hjardemaal og Rebecca Rønde Kiilerich. I andre roller ses Anders W. Berthelsen, Jakob Oftebro, Esben Dalgaard, Louise Mieritz, Ditte Hansen, Annika Aakjær, Helle Dolleris og Andreas Bo.

'Dansegarderoben' er skrevet og instrueret af Louise Mieritz og Ditte Hansen, der også spiller med, og serien er produceret af Apple Tree Production og med ITV Studios Global Distribution som international salgsagent. Piv Bernth er executive producer, producer er Dorthe Riis Lauridsen, og Jennifer Green er TV 2 executive producer.

'Dansegarderoben', der tæller otte episoder, har premiere på TV 2 PLAY søndag 29. januar og på TV 2 søndag 5. februar.