På en af Danmarks travleste fødeafdelinger kæmper den ledende jordemoder Ella (Sofie Gråbøl) hver dag for at skabe de bedste rammer både for de fødende og for sine kolleger. Men jordemødre og læger er godt slidt ned, afdelingen er underbemandet og overbelagt, og man kan ikke skynde på en fødende kvinde. Overlægen Michael er ikke til nogen hjælp, for han har et budget, der skal holdes, praktikanten Vilhelm får ikke et ben til jorden i den kvindedominerede verden, og den holistiske jordemoder Tine driver Ella til vanvid. Sammen oplever personalet konflikter og nedture, traumer og triumfer, fødsler og forelskelser. For ét er sikkert: Ingen, der kommer igennem fødeafdelingen, går uforandret derfra.

En rørende og højaktuel dramaserie

'Dag & nat' er en rørende og højaktuel dramaserie om hverdagen på en dansk fødegang. Stedet er belastet af et voldsomt arbejdspres, der udfordrer de ansattes ønske om at præstere en tårnhøj faglig og menneskelig standard. Men det er også en verden fuld af medfølelse, mod, empati og udholdenhed. På de hvide hospitalsgange kæmper læger, sygeplejersker, jordemødre og sosu'er en evig kamp for de fødende og deres nyfødte. Både professionelle og private konflikter stilles til skue, når menneskers svagheder og styrker åbenbares i sin reneste form, ofte inden for ganske få timer.

- Fødsler er som omvendte trafikulykker. Der er blod, råben og skrigen, men når røgen så har lagt sig, er man ét menneske mere, end da man begyndte, forklarer Ella til en studerende.

Et mangefacetteret portræt

Den internationalt anerkendte instruktør Lone Scherfig er seriens hovedforfatter, showrunner og episodeinstruktør. I 'Dag & nat' ønsker Scherfig ikke kun at udforske en af grundpillerne i det danske samfund, det offentlige sundhedsvæsen, men også tilføje nyt til fortællingen om velfærdssamfundet, såvel politisk som menneskeligt. Med sin helt særlige fornemmelse for menneskets kloge og varmhjertede sider, har Lone Scherfig med 'Dag & nat' skabt et mangefacetteret portræt af en arbejdsplads, hvor folk med vidt forskellige baggrunde deler både livsbekræftende og rystende oplevelser.

Dansk cast med nordisk islæt

Hovedkarakteren Ella spilles af Sofie Gråbøl, og desuden medvirker Marijana Jankovic, Birthe Neumann, Charlotte Munck, Sara Hjort Ditlevsen og Mette Horn.
Derudover er der flere norske og svenske navne med som Pål Sverre Hagen, Lisa Loven Kongsli, Lisa Carlehed og Mattias Nordkvist.
Serien består af otte afsnit, og Søren Balle er konceptuerende instruktør. Lone Scherfig og Ole Christian Madsen er episodeinstruktører.
Kasper Winding har komponeret musikken, og 'Dag & nat' er produceret for TV 2 DANMARK af Creative Alliance ved Malene Blenkov med støtte fra Public Service Puljen og Nordisk Film & TV Fond.