Otte singler er blevet matchet i par på baggrund af en omfattende personlighedstest, og uden nogensinde at have mødt hinanden bliver de placeret på hver deres øde ø i Sveriges smukke Småland.

Gennem ti programmer følger vi parrenes op- og nedture i deres forsøg på at få kærligheden til at blomstre. Her er ingen datingapps og ingen familie og venner med gode og dårlige råd, men i stedet masser af tid og ro.

Hvad sker der, når man kun fokuserer på hinanden og skifter hamsterhjulet ud med smukke solnedgange, stille stunder foran bålet og morgenbad i de svenske søer?

Eksperimentet er intenst, hårdt og til tider grænseoverskridende, men det giver også deltagerne en unik mulighed for at bryde med de mønstre, der har stået i vejen for, at de har kunnet finde kærligheden, så opholdet på øerne i sidste ende kan blive livsforandrende.

De fire par

'Det er bare et perfekt match', konkluderer den nordjyske lastbilchauffør Patrick blot 30 sekunder efter, at han har mødt Chantal, der er sygeplejerskestuderende og bor i Sønderjylland.

Hos Nanna, som er jordemoderstuderende i Aarhus, og Frederik fra København, som er pædagogstuderende, er der masser af flirt i luften.

Kemien er også god hos IT-ingeniøren Mathias fra København og den pædagogstuderende Christina fra Aarhus.

AC-fuldmægtig Rikke fra København bliver matchet med den pædagogstuderende Jonathan fra København, og for første gang møder hun en, der taler lige så meget som hende selv.

Eksperterne

Antropolog Trine Demant er i år flankeret af sexolog Julie Houe, og sammen gør de alt for at give parrene de bedste forudsætninger for at kunne lykkes med kærligheden. Hver dag får parrene opgaver og øvelser, der er designet til at skubbe relationen i den rigtige retning og hjælper deltagerne til at lære hinanden at kende meget hurtigere og på et langt dybere plan, end når man dater normalt. Julie Houe står også klar til at rykke ud på øerne, når der er behov for en samtale.