2023 byder på store udfordringer og omvæltninger for de fire 'Årgang 20'-børn og deres familier, som på hver deres måde gør deres bedste for at takle årets op- og nedture. Børnehavelivet skubber grænserne, og børnene fra generation 2020 indtager for alvor verdenen omkring dem, ligesom de begynder at blive interviewet til programmerne og give de voksne et ord med på vejen.

Se de tre tidligere sæsoner på TV 2 Play

Louie

I Lyngby i Storkøbenhavn bor Louie på tre år med sine forældre, Maria og Daniel. I 2022 fik han konstateret autisme, og det præger både hans og familiens hverdag, som skal ligge i faste rammer og bestå af genkendelige rutiner. Alligevel bliver alt ændret, når lillesøster kommer til verden, og det store spørgsmål er, om Louie vil interessere sig for hende? Netop dét ønsker Maria og Daniel sig mere end noget andet.

Ayasofia

I Ålsgårde er Ayasofia den mindste i en søskendeflok på tre, som også består af Theodor og Filippa. Forældrene, Lisbeth og Christian, har haft mindre børn igennem mange år, og nu er der fokus på, at de skal være mere og andet end 'mor og far'. I 2023 skal der prioriteres voksentid, og de begynder i parterapi, men rundt om parret viser livet tænder.

Solvej

I Mørke på Djursland bor Solvej med sin lillesøster, Mathilde, og forældrene, Nikolaj og Maria. En sundere livsstil ligger højt på ønskelisten for familien, men lige nu er fælles tid den største mangelvare. Marias barsel slutter, og selvom hun går ned i tid, driver Nikolaj en restaurant, hvor der er mest travlt, når andre holder fri.

Asmus

På Als begynder Asmus i børnehave, og også i Sønderjylland er 'tid sammen' et tema. Asmus har en storebror, Malte, og sine forældre, Lena og Mads. Lena og Mads har været kærester i ni år og bliver ved med at udskyde deres bryllup. Også i 2023, da Mads involverer sig i et tidskrævende hobbyprojekt. Det giver dog nogle andre muligheder, og for første gang kommer familien på en rejse til udlandet.

Fjerde sæson af 'Årgang 20' har premiere 30. januar på TV 2 Play og TV 2. 

 

Fakta

'Årgang 20' er arvtager til den 18 år lange dokumentarserie 'Årgang 0'. Det nye 'Årgang 20' er et portræt af Generation Alpha. En generation, som man allerede nu mener, vil blive den mest overstimulerede generation til dato.

I fire programmer årligt følger vi fire familier fra forskellige miljøer med det til fælles, at de får et barn i starten af år 2020. Seriens klare ambition er at følge børnene, fra de bliver født, til de fylder 18 år, og er derfor en stor fortælling om 'os alle sammen' og det danske samfund, som det vil udvikle sig fra år 2020 til 2038.