VM i håndbold på TV 2 - tættest på

Mikkel Hansen er en nøglespiller hos Danmark, og han skal yde sit bedste, hvis Danmark skal nå langt i VM-slutrunden. (Foto: Antonio Bronic / Ritzau Scanpix / TV 2)

Mikkel Hansen og co. står klar til at løbe på banen til en af de største sportsbegivenheder herhjemme - VM i herrehåndbold i Danmark og Tyskland. TV 2 er klar til den store begivenhed, som danskerne kan følge intensivt på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY, vm.tv2.dk og på TV 2s sociale medier. Mantraet hos TV 2 under VM er ’tættest på’, og det er noget, der går igennem hele dækningen.

Kun få uger efter at kvinderne var på banen under EM i Frankrig, er det herrelandsholdets tur til at skulle i ilden. De skal spille om verdensmesterskabet, og som noget helt specielt foregår det denne gang på hjemmebane.

VM bliver nemlig afholdt i Danmark og Tyskland - i byerne Herning, København, Hamborg, Köln, Berlin og München. Det sker i dagene fra 10. til 27. januar 2019. Det danske landshold har vundet OL-guld én gang og EM-guld to gange, men holdet har aldrig vundet VM. Måske sker det denne gang, når landsholdet er på hjemmebane og kan få et skub af publikum?

VM-åbningskampen står mellem Tyskland og Korea torsdag 10. januar klokken 18.00, og den bliver vist på TV 2 SPORT. To timere senere løber Danmark på banen mod upåagtede Chile i Royal Arena i København. Alt andet end en solid sejr – og dermed en god start på VM til Nikolaj Jacobsens tropper – vil være en overraskelse. Danmarks åbningskamp kan man se på TV 2 fra klokken 20.

Høj faglighed
TV 2 serverer igen i år VM-håndbold med høj faglighed og masser af personlighed.

- TV 2s hold er alle dem, du kender fra vores håndbolddækning til daglig. TV 2 og TV 2 SPORT sender hver uge masser af kampe fra den danske liga, og det er de kendte ansigter derfra, der dækker VM. Thomas Kristensen, Bent Nyegaard, Morten Ankerdal, Stine Bjerre Mortensen, Claus Møller Jakobsen og Daniel Svensson. Det er netop de personer, som har flere års erfaring med at dække slutrunder med høj faglighed. I år lægger vi noget nyt til. Vi inviterer hver dag en ny gæst ind i studiet – eksempelvis Kasper Hvidt, Jesper Nøddesbo, Michael V. Knudsen, Erik Veje Rasmussen eller Kasper Søndergaard – for at udfordre vores faste folk, siger John Jäger, chefredaktør hos TV 2 SPORT. 

Udover de garvede kræfter og gæsterne har TV 2 denne gang en ny mand med som ekspert og kommentator ved VM, nemlig GOGs træner Nicolej Krickau.

Niklas Landin er førstevalget i det danske mål. (Foto: Antonio Bronic /Ritzau Scanpix / TV 2)

Flere studier
For folkene på TV 2 SPORT er hver ny slutrunde også en mulighed for at lægge på og gøre nye ting, så dækningen udvikles. Det sker også i forbindelse med VM, hvor man prøver et nyt studie-setup.

- Seerne kan først og fremmest forvente, at vi gør os umage. TV 2 SPORT går altid ind til en begivenhed med ydmyghed og med ønsket om at gøre det bedre end året før. Vi ved, at vi skal gøre os fortjent til seernes gunst, og det arbejder vi hårdt for. Konkret har vi i år valgt at have ét stort og flere små ’studier’ med til VM. Vi har ét studie med vores tegne- og analysebord, hvor de garvede eksperter kan nørde med begejstring, og så har vi mindre ’studier’, hvor vi kan stå tæt på banen - eller flytte os lige derhen, hvor det er relevant at stå. Det bliver naturligvis kun endnu sjovere af, at VM foregår i Danmark, og vi har blandt andet sørget for, at vi har mulighed for at stå inde i selve fanzonen i Herning, og vi er også tydeligt til stede i Royal Arena og i alle de tyske arenaer, siger John Jäger.

Danmarks Mads Mensah Larsen på et billede fra TV 2-marketingkampagnen 'Tættest på' i forbindelse med VM i herrehåndbold 2019.

Tættest på
Der er to ord, der har været gennemgående under arbejdet med VM – ’tættest på’. Det ligger i forlængelse af de tiltag, som TV 2 SPORT har arbejdet med i flere år.

- Vi har i mange år haft ønsket om at bringe seere og brugere ’tæt på’, og det fortsætter vi med i år. Det er en af grundene til, at vi kan flytte vores studie derhen, hvor det er fedest at stå. Derudover har vi eksempelvis været i Tyskland for at lave særlige portrætter af en række af profilerne, som vi bruger både på tv og på TV 2 PLAY, hvor man også kan se særlige håndboldfaglige studieudsendelser. I det hele taget vil vores dækning på alle platforme være et forsøg på at vise det ’indre liv’ fra håndboldverdenen, så seerne, brugerne og lytterne bliver klogere, siger John Jäger.

Storhed
VM i håndbold er en meget stor sportsevent, ikke mindst i de to værtsnationer Danmark og Tyskland. Vores sydlige naboer er vilde med håndbold, så for dem er VM en kæmpestor begivenhed. Det kan blandt andet ses ved, at de to store tyske tv-kanaler ARD og ZDF viser Tysklands VM-kampe.

- VM i år er meget, meget stort, og det er det især, fordi vi afholder det sammen med Tyskland. Tyskland er uomtvisteligt den nation, hvor håndbold fylder mest, hvis man ser på økonomisk omsætning, publikumsinteresse osv. Det er også den nation, der har den stærkeste liga. At man til VM spiller i store tyske byer som München, Köln, Berlin og Hamborg, giver en fornemmelse af, hvor vi er henne. Og de arenaer, hvor kampene bliver spillet, er store. Der er plads til mellem 12.000 og 20.000 tilskuere, så den samlede tilskuerkapacitet er større end nogensinde, siger TV 2s håndboldekspert Bent Nyegaard.

Casper U. Mortensen spiller venstre fløj på det danske landshold. (Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix / TV 2)

Sulten efter sejr
Danmark er nummer tre på IHFs verdensrangliste og må på hjemmebane og som OL-vindere regnes som en af VM-favoritterne. Den danske stjerne Mikkel Hansen, en af verdens bedste håndboldspillere, virker friskere end ved den seneste slutrunde, hvor han havde problemer med sit knæ. Derudover har Danmark et slagkraftigt mandskab med folk som Niklas Landin, Casper U. Mortensen, Rasmus Lauge, Rene Toft Hansen, Mads Mensah m.fl. Alligevel har Danmark ikke vundet medaljer ved de seneste tre slutrunder og må være sultne efter sejr.

- Det vidunderlige ved dette VM er, at Danmark er en af de nationer, der kan vinde det hele. Danmark har haft en rigtig fin lodtrækning og er frem til semifinalen væk fra store håndboldnationer som Frankrig, Tyskland, Spanien og Kroatien. Til gengæld skal Danmark så op imod Norge i sin gruppe og måske senere Sverige. Norge var VM-finalist i 2017, og Sverige var EM-finalist i 2018, så begge nationer er igen ved at markere sig på den store scene, hvor de ellers har været væk i et stykke tid. Så det er ikke nogen let vej for Danmark til semifinale og finale, men med Jyske Bank Boxen i ryggen er der selvfølgelig en god mulighed, siger Bent Nyegaard og fortsætter:

- Spanien havde hjemmebane i 2015 og Frankrig i 2017, og begge nationer udnyttede det og vandt VM. Denne gang foregår det så i Danmark og Tyskland, men begge nationer kan jo ikke profitere af det og vinde guld. Det gælder om for de to hold at udnytte hjemmebanefordelen og få den maksimale effekt af det.

Se VM på TV 2 PLAY.

Her er sendeplanen for VM i herrehåndbold 2019.

Se trailer for Danmarks første VM-kamp herunder.