VM i atletik på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Amerikaneren Chistian Coleman fejrer sin andenplads i 100 m løb ved VM i London i 2017. (Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix / TV 2)

Sportschef: - Atletik er en fantastisk rettighed for TV 2s sportskanal, som har fokus på alsidighed og mangfoldighed i sportsdækningen.

Af Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

TV 2 har erhvervet rettighederne til VM i atletik, og det får seerne og TV 2 PLAY-brugerne hurtigt fornøjelse af. TV 2 har rettighederne i årene 2018-2023, og allerede på torsdag, 1. marts, går dette års VM i gang i engelske Birmingham, hvor TV 2 SPORTs Martin Gottschalk og ekspert Jens B. Christensen kommenterer.

I de lige år foregår VM i atletik indendørs, og i dagene 1.-4. marts 2018 sender TV 2 SPORT og TV 2 PLAY op imod 18 timers live-atletik.

I de ulige år foregår VM i atletik udendørs, og i september-oktober 2019 sender TV 2 SPORT og TV 2 PLAY op imod 50 timers live-atletik fra verdensmesterskabet i Qatar.

- VM i atletik er en fantastisk og ny rettighed for TV 2 SPORT, hvor vi lægger vægt på at have et varieret sportsudbud. Det er netop det mangfoldige udbud af live-sport med danske og internationale sportsstjerner, som har gjort TV 2 SPORT til Danmarks klart største sportskanal. Vi håber, at vi også kommer til at opleve store danske sportspræstationer i atletik under de kommende års verdensmesterskaber, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Den etiopiske 1500 m-løber Genzebe Dibada. (Foto: Gladys Chai von der Laage / Ritzau Scanpix / TV 2)

VM i cross country i Danmark i 2019
Den seksårige aftale med det internationale atletikforbund IAAF betyder, at TV 2 SPORT og TV 2 PLAY i årene 2018-2023 også kan sende VM i halvmaraton, U20-VM i atletik og VM i cross country (terrænløb).

Sidstnævnte rettighed har særlig dansk interesse, idet det næste VM i cross country holdes i Aarhus i marts 2019.