VM-håndbold kulminerer i finaleweekend på TV 2

VM i kvindehåndbold i Frankrig er begyndt. TV 2 SPORT følger Norge og TV 2 følger VM i SportsNyhederne og transmitterer semifinaler, bronzekamp og finale i weekenden 15.-16. december.

Maria Thuesen er vært, når Håndbold-Studiet på Kvægtorvet sender fra finaleweekenden ved kvindernes håndbold-VM 15.-16. december.

Den første bold i kampen om verdensmesterskabet i kvindehåndbold er kastet i Frankrig, og der er lagt op til et af de mest spændende og åbne verdensmesterskaber i mange år med de forsvarende verdensmestre Rusland, Norge og hjemmeholdet Frankrig som topfavoritter til VM-titlen.

De norske pigers jagt på guldmedaljerne kan følges på TV 2 SPORT, mens finaleweekenden 15.-16. december sendes direkte på TV 2.

Danmark har for første gang i årtier ikke kvalificeret sig til en slutrunde, og der er i ifølge landstræner Jan Pytlick kun én fordel ved ikke ikke at være med i Frankrig.

- Der bliver tid til at købe julegaver i år, og det skal håndbold-pigerne huske at nyde, for de skal med til EM næste år.

Det nye rød-hvide kvindelandshold er godt i gang med forberedelserne og skal være klar til de afgørende EM-kvalifikationskampe i slutningen af maj.

- Det er pokkers ærgerligt at de danske kvinder ikke er med til VM, men jeg er sikker på at Jan Pytlicks landshold kommer stærkt tilbage efter det vaskeægte generationsskifte, som er sket på holdet, siger TV 2|SPORTENs håndboldredaktør, Joakim Frøsig-Andersen.

Når verdens bedste kvindelige håndboldspillere dyster om VM-trofæet, er der mange stjerner med, som danskerne kender fra den hjemlige Toms Liga. Tænk bare på Ikast-Bordings og Norges Gro Hammerseng og Slagelse DTs og Ruslands Emilia Turey - for bare at nævne to lysende profiler. Og så kan man som altid selv 'spille med' ved at lave sit eget VM-hold i det populære VM-managerspil på tv2.dk - læs mere her.

- Selv om danskerne desværre ikke har kvalificeret sig til dette års VM i Frankrig, dækker TV 2|SPORTEN finale-weekenden intensivt med semifinalerne lørdag samt bronze- og finalekamp søndag. Vi har to ENG-hold afsted til Paris for at dække de fire bedste hold i verden, som spiller sig frem til semifinaler, bronzekamp og finale, lyder det fra Joakim Frøsig-Andersen.

Reporterne Stine Bjerre Jørgensen og Søren Kaster Poulsen er sammen med fotograferne Johan Svendsen og Anders-Christian Dahl klar på sidelinien, og i kommentatorboksen i Paris sidder Thomas Kristensen og Bent Nyegaard klar til at guide seerne gennem den store finaleweekend.

- Herhjemme åbner vi Håndbold-Studiet på Kvægtorvet med Maria Thuesen og Søren Herskind som værter, og de får besøg af landsholdsaktuelle gæster. Det bliver en helt speciel håndbold weekend og vi glæder os, siger Joakim Frøsig-Andersen.