Vilde pokalkampe trak mange seere til TV 2 SPORT

Peter Balling er en af profilerne hos TTH, som torsdag aften gik sejrrigt ud af pokaldramaet mod Aalborg. (Foto: Johan Gadegaard / Scanpix / TV 2)

TV 2s sportskanal transmitterede fire højspændte pokalkvartfinaler i herrehåndbold mandag-torsdag. Det løftede TV 2 SPORTs seertilslutning på de fire dage med 70 procent.

Fire pokalkvartfinaler i herrehåndbold mandag, tirsdag, onsdag og torsdag – er det for meget for seerne?

Svaret kan gives nu – og svaret er nej, viser seertallene fra Gallup. Fire intense håndboldkampe om en plads i Final 4 er fuldstændig perfekt for de håndboldinteresserede seere.

På de seneste fire dage har TV 2 SPORT i gennemsnit løftet sin seerandel med 70 procent – og stigningen skyldes håndbolddækningen i aftentimerne.

Allerstørst var seertilslutningen torsdag aften, hvor TV 2 SPORT havde SuperTorsdag, og hvor pokalkampen mellem Team Tvis Holstebro og Aalborg gik i to gange forlænget spilletid. I perioder torsdag aften så flere end 100.000 danskere med, ligesom det var tilfældet under håndboldtransmissionerne tirsdag og onsdag aften.

Skaber nye produkter og tilbud til seerne

- Vi har rigtigt gode erfaringer med, at mange danskere vælger at se TV 2 SPORTs håndboldkampe på hverdage i både herrernes Boxerliga og kvindernes liga. På redaktionen drøftede vi, om vi også skulle tilbyde danskerne endnu mere pokalhåndbold – lave en hel uge med kvartfinaler fra Santander Cup. Vi kom frem til, at det skulle have en chance, og den bold blev flot grebet af håndbold-Danmark, siger chefredaktør John Jäger, TV 2 SPORT.

- Én ting er, at kampene har været nærmest vanvittigt spændende til sidste sekund, til forlænget spilletid i flere omgange og i et enkelt tilfælde helt til straffekast. Noget andet og meget glædeligt er, at der også har været rigtigt mange seere til kampene.

John Jäger glæder sig samtidig over ”et knaldgodt samarbejde” mellem TV 2, Divisionsforeningen og klubberne, så der hele tiden i fællesskab kan skabes nye produkter og tilbud til seerne. Og den tendens må gerne fortsætte.

- Nu vi er i gang, vælger vi allerede onsdag 18. november at køre en ny stor aften for hele dansk håndbold. Vi er ude til alle kvindekampe i den danske liga. Vi er der direkte til hver eneste kamp og sender fra hver eneste kamp hele aftenen på TV 2 SPORT. Vi har prøvet det én gang før - med stor succes. Og nu gør vi det igen, siger John Jäger. 

-----------

Mandag: Pokalkvartfinalen GOG - BSV (m): 48.000 seere i snit – 60.000 da flest så med.

Tirsdag: Pokalkvartfinalen HCM - KIF Kolding København (m):
61.000 seere i snit – 112.000 da flest så med.

Onsdag: Pokalkvartfinalen Århus - Skjern (m): 70.000 seere i snit – 104.000 da flest så med.

Torsdag: Pokalkvartfinalen TTH - Aalborg (m): 78.000 seere i snit – 109.000 da flest så med.