- Vi vil fortælle flere historier fra hele Danmark til hele Danmark

Administrerende direktør Lone Sunesen, TV MIDTVEST. (Foto: TV MIDTVEST)

TV 2 udvidede i 2017 sit samarbejde med TV 2-Regionerne på flere områder, bl.a. om den politiske dækning, på nettet og på nyhedscenter-området. Hos TV MIDTVEST er man glad for at have gjort Midt- og Vestjylland mere synligt på tv og digitalt.

Af Michael Hansen, TV 2 Kommunikation


I 2017 fik samarbejdet mellem TV 2 Nyhederne og TV 2-Regionerne ny energi og flere dimensioner, og det mærker seerne i kraft af flere og bedre indslag fra hele landet. Og det mærkes også hos chefen for TV 2 Nyhederne i Odense, Jacob Kwon.

Her har man nu konkrete samarbejder med tre TV 2-Regioner – TV2 Nord, TV 2/Fyn og TV MIDTVEST – om at være regionale nyhedscentre for TV 2. Samtidig oplevede TV 2 i forbindelse med kommunalvalget i november et styrket samarbejde med alle otte regioner, ligesom TV 2 og næsten alle TV 2-Regionerne har samlet kræfterne om den politiske dækning fra Christiansborg.

- Samarbejdet nåede nye højder i 2017. Når det gælder dialogen med de regionale nyhedscentre, er det tydeligt, at vi bliver mere og mere fortrolige med hinanden. Vi har lært hinanden – og vores ønsker og behov i den journalistiske dækning – bedre at kende, og resultatet er, at vi får mere og bedre indhold fra hele landet i vores udsendelser på TV 2 og NEWS, siger Jacob Kwon og fortsætter:

- Vi kan altid blive bedre, og der kan ind imellem ske misforståelser, men det sker mindre og mindre i takt med, at vi taler mere sammen hver dag.

Jacob Kwon, nyhedschef og souschef på TV 2 Nyhederne. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

En balanceret dækning af Danmark

En af de TV 2-Regioner, der fungerer som nyhedscenter for TV 2, er TV MIDTVEST med hovedsæde i Holstebro. Her er administrerende direktør Lone Sunesen meget tilfreds med samarbejdet, som også har fundet en form, der både ressourcemæssigt og indholdsmæssigt fungerer for begge parter.

- Vi brænder for at fortælle historier fra vores landsdel, vise resten af Danmark livet i Midt- og Vestjylland, give historierne landsperspektiv og sikre en balanceret dækning af Danmark. Vi vil være med til at fortælle flere historier fra hele Danmark til hele Danmark, og det har vi fået bedre muligheder for i dette samarbejde, siger Lone Sunesen og fortsætter:

- I en tid, hvor landet og mediedækningen har tendens til at være mere polariseret, er det vigtigt, at vores landsdel kommer på danmarkskortet, og at medierne skildrer Danmark balanceret. Når jeg er ude at holde foredrag, kan tilhørerne godt genkende, at Midt- og Vestjylland og TV MIDTVEST er blevet mere synlig hos TV 2 og TV 2 NEWS.

TV MIDTVEST-serien 'Lyden af liv' fik også et stærkt liv hos TV 2 Nyhederne og på tv2.dk. I serien ser man bl.a. musikterapeut Jens Anderson-Ingstrup begynde at synge for den demente Else Larsen ...

’Lyden af liv’ gik viralt

Nyhedsseere på TV 2 vil formentlig huske MIDT-VEST-indslag om den somaliske slagteriarbejder Mohamed Ibrahim fra Hundborg, der trods god integration og fuldtidsjob på slagteriet Tican risikerede udsendelse til Somalia. Eller dækningen af sagerne mod den 51-årige bandeleder Danny Abdallah, der er en af landets mest forhærdede kriminelle. Eller den principielle sag om det 16-årige voldtægtsoffer Cecilie Hove fra Thy, hvis sag ikke var afgjort et år efter forbrydelsen.

Og alle husker i hvert fald det bevægende indslag i serien ’Lyden af liv’, hvor musikterapeut Jens Anderson-Ingstrup synger bl.a. ’Jeg ved en lærkerede’ for den stærkt demente Else Larsen, der får en fantastisk opmuntring og store smil på læben i en hverdag totalt domineret af demenssygdommen. Et indslag, som gik lige i hjertet på seerne og også blev et viralt hit.

- ’Lyden af liv’ er faktisk ikke en del af nyhedscenter-samarbejdet, men når historien kommer på TV 2 og får et kæmpe publikum på tv2.dk og de sociale medier, er det resultatet af et godt dagligt samarbejde og styrket dialog med TV 2. Det er også i den dialog, at vi kan bidrage med cases fra vores område til f.eks. TV 2s politiske dækning fra Christiansborg. Vores klare mål ar at bringe flere af midt- og vestjydernes historie og udfordringer ind på Christiansborg, siger Lone Sunesen.

- Selvfølgelig er der bump på vejen ind imellem, og bl.a. diskuterer vi jævnligt, hvilke identer der skal være på TV 2 i forbindelse med vores historier – altså ”varedeklarationen” på indslagene – men det foregår i en god og konstruktiv dialog, siger TV MIDTVEST-direktøren.

... og musikken og sangen vækker efter kort tid Else Larsen, hvis begejstring ikke er til at tage fejl af. (Fotos: TV MIDTVEST)

Videreudvikling af nyhedshistorier til 19.30-udsendelsen

Det udvidede samarbejde og de flere indslag fra Midt- og Vestjylland i TV 2 Nyhederne giver også TV MIDTVEST udfordringer til stationens 19.30-udsendelse. Her skal TV MIDTVEST – i flere tilfælde end tidligere – sikre, at nyhedshistorien fra 19 Nyhederne udfoldes på en anderledes måde i den efterfølgende regionale nyhedsudsendelse.

- Den opgave har vi altid haft – vi har den bare lidt hyppigere nu. Og det løser vi, siger Lone Sunesen.

De flere midt- og vestjyske nyheder i TV 2s 19-udsendelse har ikke betydet færre seere til TV MIDTVESTs egen 19.30-udsendelse. Tværtimod har TV MIDTVEST i de sidste fire-fem måneder af 2017 fået mange ekstra seere i forhold til samme periode af 2016, viser tal fra Kantar Gallup.