TV-Guld-priser: Her er de nominerede

Mikkel Beha Erichsen i 'Kurs mod fjerne kyster'. Ved den kommende TV-Guld-prisuddeling er både Mikkel Beha og programmet 'Kurs mod fjerne kyster' nomineret. (Foto: Theis Midé Erichsen / TV 2)

Der står TV 2-værter og TV 2-programmer på 29 af de 41 nomineringer til TV-Guld-priserne, der uddeles fredag 4. marts.

I dag, onsdag, blev det offentliggjort, hvem Billed-Bladets læsere har nomineret til otte af de priser, der uddeles ved den store TV-Guld-prisuddeling på Hotel d’Angleterre i København fredag 4. marts.

Og når læserne taler, står der TV 2-værter og TV 2-programmer på langt de fleste nomineringer. Til de seks værtspriser er 22 TV 2-værter og fire DR-værter nomineret. Til de to programpriser, hvor de nominerede er offentliggjort på nuværende tidspunkt, står der TV 2 ud for seks programmer, mens DR1 har fire nomineringer.

Netop disse TV-Guld-priser fra Billed-Bladet adskiller sig fra andre tv-priser ved, at det suverænt er bladets læsere – ikke fagkomiteer eller andre - der afgør både nomineringer og vindere.

Når det gælder prisen som årets tv-dokumentar, har TV 2 én nomineret, mens fire DR-dokumentarer er nomineret.

'Go' aften Danmark'-vært Michéle Bellaiche er en af de fem nominerede TV 2-værter til prisen som årets kvindelige underholdningsvært. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Populære TV 2-værter
I en pressemeddelelse skriver Billed-Bladet, at ”TV 2 har sat sig tungt på værtsnomineringerne til dette års prisuddeling – særligt i kategorierne for årets kvindelige og mandlige underholdningsværter", hvor alene TV 2-ansigter er blandt de nominerede. Her finder man hos kvinderne erfarne ansigter som Michèle Bellaiche, Puk Elgård og Louise Wolff, der alle tre er tidligere vindere af prisen. Senest vandt Louise Wolff guldprisen sidste år, da hun var vært hos DR.

Hos mændene har sidste års vinder Mikkel Beha Erichsen helt exceptionelt mulighed for at vinde værtsprisen for femte gang. I år er det TV 2-kollegerne Peter Ingemann, Steen Langeberg, Mikkel Kryger eller Morten Resen, der kan forhindre ham i at hjemtage den femte titel.

Også i kategorien årets kvindelige sportsvært er det alene TV 2-værter, som er nomineret, nemlig Heidi Frederikke Sigdal, Stine Bjerre Jørgensen og Camilla Nørgaard.

Tæt guldkamp om programpriser
I kategorien årets tv-program indtager Mikkel Beha Erichsen igen en central rolle, eftersom ’Kurs mod fjerne kyster’ er nomineret, men programmet er oppe i mod stærke formater som ’Arvingerne’, ’Gintberg på kanten’, ’Vild med dans’ og sidste års vinder ’Badehotellet’.

I år uddeles også en pris til årets nye tv-program, hvor programmer, der har haft premiere i 2015, kan vælges. De fem nominerede er TV 2-programmerne ’Landmand søger kærlighed’, ’Norskov’ og ’Langt ude på prærien’ og DR1-programmerne ’Rigtige mænd’ og ’På rejse med Riising og mor’.

Herudover uddeles en pris – og en pengepræmie på 100.000 kroner – til årets bedste danske tv-dokumentar. De nominerede i denne kategori findes af en komité og offentliggøres senere, og også vinderen i kategorien findes af en dommerkomité. 

Fra 'Badehotellet', som sidste år vandt TV-Guld-prisen som årets tv-program. På billedet ses Amalie Dollerup i rollen som Amanda. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Herunder kan du se de nominerede (opført i vilkårlig rækkefølge) i de otte kategorier, som p.t. er offentliggjort:

Årets kvindelige underholdningsvært
Michèle Bellaiche (TV 2)
Lene Beier (TV 2)
Cecilie Frøkjær (TV 2)
Puk Elgård (TV 2)
Louise Wolff (TV 2)

Årets mandlige underholdningsvært
Mikkel Beha Erichsen (TV 2)
Steen Langeberg (TV 2)
Mikkel Kryger (TV 2)
Peter Ingemann (TV 2)
Morten Resen (TV 2)

Årets kvindelige nyhedsvært
Janni Pedersen (TV 2 og TV 2 NEWS)
Tine Gøtzsche (DR)
Natasja Crone (TV 2)
Divya Das (TV 2)
Cecilie Beck (TV 2)

Årets mandlige nyhedsvært
Poul Erik Skammelsen (TV 2)
Mikael Kamber (TV 2)
Kim Bildsøe Lassen (DR)
Kåre Quist (DR)
Lasse Sjørslev (TV 2 NEWS)

Årets kvindelige sportsvært
Heidi Frederikke Sigdal (TV 2)
Stine Bjerre Jørgensen (TV 2)
Camilla Nørgaard (TV 2)

Årets mandlige sportsvært
Peter Møller (DR)
Dennis Ritter (TV 2)
Morten Ankerdal (TV 2)

Årets nye tv-program
Landmand søger kærlighed (TV 2)
Rigtige mænd (DR)
Norskov (TV 2)
Langt ude på prærien (TV 2)
På rejse med Riising og mor (DR)

Årets tv-program
Vild med dans (TV 2)
Badehotellet (TV 2)
Arvingerne (DR)
Kurs mod fjerne kyster (TV 2)
Gintberg på kanten (DR)

Årets tv-dokumentar
Snowdens store flugt (DR1)
Cirkusdynastiet (TV 2)
Indiens døtre (DR1)
Christianias børn (DR1)
Født til filmen - Stines korte liv (DR2)