TV 2s kongehold indtager London

Brylluppet mellem William og Kate dækkes fra 1. parket.

Jes Dorph-Petersen, Johannes Langkilde og Natasja Crone i London. (Fotos: Henrik Ohsten / TV 2)


TV 2 tager alle danskere med til London til århundredets bryllup fredag 29. april, hvor TV 2 er midt i det hele, når storbyen bliver ramt af bryllupsfeber. I denne uge var holdet bestående af Jes Dorph-Petersen, Ulla Terkelsen, Natasja Crone og Johannes Langkilde af sted for at researche og optage trailere.

- Det syder allerede i London, og man kan jo ikke undgå at blive smittet af den bryllupsspænding, der er. TV 2 får et studie ved Buckingham Palace, og det er faktisk første gang nogensinde, at vi har studiefaciliteter i udlandet ved en kongelig begivenhed, fortæller Jes Dorph-Petersen.

Sammen med kollegerne var han forleden på research-tur til den britiske hovedstad for at forberede sig til det, der kaldes århundredets bryllup og den største tv-begivenhed i år.

Jes Dorph-Petersen i gang med fotografering og traileroptagelser foran Buckingham Palace.

- Vi var blandt andet på rundtur i The Mews - de kongelige stalde, vi gik karetruten og fik set Westminster Abbey, hvor William og Kate skal giftes. Og så fik jeg også et krus med et foto af parret med hjem, fortæller en veloplagt Jes Dorph-Petersen, der er kendt for sin store samling af specielle krus.

Varmer op fra onsdag27. april
TV 2 varmer op til brylluppet fra onsdag 27. april med ”Prinsen, pigen og pressen”. Det er et britisk dokumentarprogram om Windsor-familiens hadefulde krig mod en nærgående presse, og aftenen før brylluppet kan seerne for første gang møde TV 2s kongehold på plads i storbyen. De sekunderes af et kompetent ekspertpanel med blandt andre den hotte danske designer i London Peter Jensen og journalist Ulla Kloster, der i over 20 år har dækket underholdningsstof for flere britiske medier.

Johannes Langkilde i godt og nysgerrigt selskab i London.

- Det er et helt specielt bryllup – en slags eksamen for det britiske monarki. Efter prinsesse Dianas død i 1997 var det hele ved at falde fra hinanden, så William og Kates bryllup kan blive starten på en helt ny kongelig æra i Storbritannien. Der er inviteret 1900 gæster, men faktisk er kun omkring de 40 kongelige, så det bliver også et kendisbryllup, hvor vi skal se Elton John, David og Victoria Beckham og mange andre berømtheder, siger Jes Dorph-Petersen.

Jes bliver vært i TV 2s bryllupsstudie ved Buckingham Palace sammen med Ulla Terkelsen, Natasja Crone rapporterer fra karetruten, mens Johannes Langkilde står ved Westminster Abbey.

Fredag 29. april er TV 2 indhyllet i bryllupsstemning fra tidlig morgen, når ”Go’ morgen Danmark” omdøbes til ”Go’ morgen London”, og fra kl. 9.05 og 12 timer frem vil danske tv-seere kunne opleve en intens og storslået dækning af brylluppet på TV 2.

 

Natasja Crone fotograferet under traileroptagelserne i den britiske hovedstad.

Programmer på TV 2
i anledning af det kongelige, britiske bryllup:

Onsdag 27. april
22:30 Prinsen, pigen og pressen

Torsdag 28. april
20:00 William & Kate - bryllupsfeber i London

Fredag 29. april
06:30 Go’ morgen London

09:05 William & Kate - klar til århundredets bryllup

10:00 Nyhederne

10:05 William & Kate - gæsterne ankommer

12:00 William & Kate - bryllup i Westminster Abbey

13:00 William & Kate - brudeparrets karettur

14:00 William & Kate - kongelige kys på balkonen

17:00 Nyhederne

17:05 William & Kate - London fester

18:00 Nyhederne og Sporten
18:10 Regionale nyheder
18:20 Go’ aften Danmark
18:50 Vejret
19:00 Nyhederne
19:30 Regionalprogram

20:00 William & Kate - til kongelig bryllupsfest i London

 

Tre danske nyhedsværter med Buckingham Palace i baggrunden.