TV 2|NYHEDERNE opruster

TV 2|NYHEDERNE fordobler antallet af journalister med særligt fokus på undersøgende journalistik.

Michael Dyrby: - Vi skal fortsat vinde dagen, men vi skal også kunne rejse sager, der er meget relevante og væsentlige for seerne.


TV 2 har længe været danskernes foretrukne leverandør af nyheder, og på
TV 2 arbejdes der fortsat målrettet på i endnu højere grad at sætte dagsor-denen og samle danskerne om store begivenheder i 2011. Og nu øger TV 2| NYHEDERNE sit fokus på den såkaldte undersøgende journalistik og fordobler antallet af journalister med fokus på de dybdeborende nyheder.

- Vi har foreløbig ansat fem nye medarbejdere på NYHEDERNE, der skal indgå i vores nyhedsgruppe, som vi kalder den. Blandt de nyansatte er Jesper Dahl Caruso fra Berlingske Tidende og Mathias Seidelin fra Politiken – begge modne reportere, der har lavet solid og prisvindende journalistik i mange år, siger Michael Dyrby, nyhedsdirektør på TV 2.

Undersøgende journalistik sætter dagsordenen – og giver flere seere
Sommerens indslag om svindel i hjemmeplejen er et godt eksempel på den type undersøgende journalistik, som man gerne vil lave mere af. Indslagene var med til at sætte dagsordenen og gav en kolossal gennemslagskraft og respons hos seerne - og antallet af seere til TV 2|NYHEDERNE 19.00 og 22.00 voksede markant.

- Historierne om ”svindel i hjemmeplejen” var opsigtsvækkende med både nærhed og ægthed. Serien var samtidig velresearchet og velproduceret, og det anerkendte danskerne. Indslagene rejste en problemstilling, som seerne havde let ved at identificere sig med, og derfor reagerede de også i et voldsomt omfang. Den mest omfattende reaktion i NYHEDERNEs historie, siger Michael Dyrby og fortsætter:

- Hjemmehjælpersagen er udtryk for de ambitioner, vi har for TV 2|NYHEDER-NE. Vi skal fortsat vinde dagen, men vi skal også kunne rejse sager, der er meget relevante og væsentlige for seerne. Vi skal involvere danskerne i vores dækning, for de kender deres hverdag og problemerne bedst. Derfor sætter vi også flere journalister på denne opgave, siger Michael Dyrby.

Pris til TV 2|NYHEDERNE
TV 2|NYHEDERNEs journalister Kaare Gotfredsen og Lasse Ravnø blev for nylig hædret af Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) for deres og fotoklipper Rasmus Nielsens mange og dagsordensættende indslag om svindel i den københavnske hjemmepleje.

Læs mere om FUJ-prisen til Kaare Gotfredsen og Lasse Ravnø.