TV 2 SPORT X klar til stor premiereweekend

FC Barcelonas Lionel Messi er en af de mest markante fodboldspillere i den spanske La Liga, som TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra 2020 har de eksklusive rettigheder til i Danmark. (Foto: Albert Gea / Ritzau Scanpix / TV 2)

TV 2 SPORT X vil kendes for journalistisk forædling og for stærke personligheder blandt kommentatorer og eksperter. Sådan er TV 2s nuværende sportskanal kendt – en kanal, som i 2019 har tangeret sin rekordstore seerandel fra 2018, og som er mere set end alle andre sportskanaler tilsammen.

Når TV 2 lørdag åbner sin nye sportskanal TV 2 SPORT X, er det med et åbningsprogram, der over tre dage – lørdag 4. januar, søndag 5. januar og mandag 6. januar – byder på hele 12 fodboldkampe fra den spanske La Liga og den italienske Serie A, flere NBA-basketballkampe, stor herretennis fra ATP Cup samt en række studieprogrammer med kommentatorer og eksperter, der gør seerne klogere på dagens begivenheder.

Og netop den journalistiske forædling af sportsbegivenhederne og de stærke personligheder blandt eksperter og kommentatorer vil kendetegne TV 2 SPORT X.

- Hos TV 2 SPORT har vi en stærk tradition for at finde personligheder, der kan løfte vores transmissioner og begivenheder. Det er også den vej, vi vil med TV 2 SPORT X, og det er afgjort en af grundene til, at TV 2s kanaler står for en meget stor del af danskernes forbrug af sport og sportsnyheder på tv i 2019, siger sportschef Frederik Lauesen.

Læs mere her: Næsten halvdelen af danskernes sportssening foregår på TV 2s kanaler

TV 2s journalistiske forædling af sportsbegivenhederne foregår både på sport.tv2.dk, på sociale medier og på tv og TV 2 PLAY i forbindelse med transmissioner, studieprogrammer, magasiner og sportsnyheder.

- TV 2 er det eneste medie i Danmark, som har daglig sportsnyhedsdækning på både tv og digitalt med et stort publikum begge steder. Det har en stor betydning for TV 2s samlede sportsdækning, siger Frederik Lauesen.

I forbindelse med den øgede sportsdækning på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY har TV 2 udvidet holdet af kommentatorer og eksperter inden for blandt andet fodbold og tennis.

Mads Junker er én af TV 2s nye eksperter på holdet, der leverer den øgede sportsdækning på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

TV 2 SPORT tangerer seerrekord
TV 2s første 100 procent ejede sportskanal, TV 2 SPORT, fylder fem år i januar 2020. Kanalen havde fra start fokus på danske rettigheder inden for især håndbold, ishockey og motorsport og på danske stjerner inden for cykling, badminton, tennis, svømning mv.

Fra konkurrenter og journalister blev TV 2s sportskanal mødt med skepsis og blev blandt andet hånligt omtalt som ’TV 2 IDRÆT’ af en kommentator. Seerne elskede imidlertid TV 2 SPORT, som allerede i sit første år – 2015 – blev den mest sete blandt de rene sportskanaler.

Siden voksede kanalen år for år, og de seneste seermålinger fra Kantar viser, at TV 2 SPORT i 2019 tangerer sin rekord-seerandel på 2,3 procent og en placering som Danmarks tiende mest sete kanal. Alle øvrige rene sportskanaler (TV3 SPORT og Eurosport-kanalerne) havde tilsammen en seerandel på 1,7 procent i 2019, og TV 2 SPORT er dermed mere set end alle øvrige rene sportskanaler – tilsammen!

Rafael Nadal er en af de tennisstjerner, som kan opleves på TV 2 SPORT X og på TV 2 PLAY. (Foto: Ben Stansall / Ritzau Scanpix /TV 2)

Indkøb af nye sportsrettigheder
I forbindelse med etableringen af TV 2 SPORT X og af en omfattende sportspakke på TV 2 PLAY har TV 2 indkøbt nye, store rettigheder. Det drejer sig især om fodboldrettighederne til hele La Liga og Serie A, rettigheder til ATP- og Wimbledon-tennis samt alle rettighederne til VM og World Cup i skiskydning.

TV 2 har også rettighederne til den amerikanske Major League Soccer (MLS), og dermed kommer TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY til at vise omkring 20 fodboldkampe om ugen fra 2020, herunder også de legendariske El Clásico mellem FC Barcelona og Real Madrid.

TV 2 SPORT X, der etableres som en digitalt født kanal og med det strategiske mål at styrke streamingtjenesten TV 2 PLAY, har i det hele taget fokus på internationale sportsrettigheder med nogle af verdens største stjerner.

Foruden fodbold, tennis og skiskydning viser TV 2 SPORT X basketball fra NBA, X Games, VM-atletik samt VM i alpint skiløb og langrend. Flere af disse rettigheder appellerer i særlig grad til yngre seere, især yngre mænd.

Los Angeles Lakers' LeBron James (th.), som her griber en pasning i en kamp mod Boston Celtic, er en af de NBA-spillere, som får sendetid på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. (Foto: Jae C. Hong / AP / Ritzau Scanpix / TV 2)

2020 bliver det største sportsår nogensinde på TV 2s kanaler
TV 2 SPORT X kan ses via TV 2 PLAY, hvor TV 2 lancerer en særlig pakke – ’Favorit + Sport’ – som indeholder alle TV 2-kanaler (live og on demand) inklusive de to rene sportskanaler, TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X.

Sportspakken giver også adgang til de mange sportstransmissioner, som alene sendes på ekstrakanalerne hos TV 2 PLAY, fordi der på grund af samtidighed ikke er plads til alle sportstransmissionerne på de to sportskanaler. I januar 2020 åbner TV 2 PLAY for, at alle eksisterende kunder kan nyde streamingtjenestens fulde sportstilbud uden at betale ekstra.

- Det står klart, at 2020 bliver det største sportsår for TV 2s kanaler nogensinde. Det skyldes de nye og store rettigheder, vi har indkøbt, som bliver foldet ud på vores kanaler og på TV 2 PLAY næste år, siger Frederik Lauesen.

TV 2 SPORT X kan også ses via en række tv-distributører – YouSee, Stofa, Boxer, Waoo, Canal Digital, Altibox og Telia – som har taget kanalen med i tv-pakker eller som et tilbud i distributørernes frit valg-/bland selv-universer. I januar 2020 bliver TV 2 SPORT X desuden tilgængelig som prøvekanal hos landets største tv-distributører, så kanalen fødes med et stort og bredt prøvepublikum.

--------

Læs mere:

TV 2 SPORT X klar med programmet for premiereweekenden

Hvordan kan jeg se TV 2 SPORT X?

Se mere på TV 2 SPORT X’ website

SPORT X på TV 2 PLAY

Se trailer for TV 2s sportsudbud i 2020 herunder.