TV 2 sender La Vuelta og Contadors comeback

Den gigantiske sportssommer 2012 bliver forlænget til 9. september, hvor La Vuelta a España afgøres i Madrid.

TV 2 har sikret sig rettighederne til Vuelta a España, hvor Alberto Contador gør comeback. (Foto: All Over / TV 2)


Sportssommeren på TV 2 begyndte lørdag 5. maj med prologen i Giro d’Italia, og nu har TV 2 besluttet at forlænge den fantastiske sportssommer, så den først afsluttes søndag 9. september og ikke – som oprindeligt planlagt - efter OL i London.

TV 2 har nemlig købt rettighederne til La Vuelta a España, der begynder lørdag 18. august i Pamplona og slutter søndag 9. september i Madrid. La Vuelta a España er et af verdens største cykelløb, og i år bliver løbet endnu større end normalt.

Her får Team Saxo Bank-Tinkoff Banks Alberto Contador nemlig sit comeback i et stort etapeløb efter sin doping-karantæne, og han skal bl.a. kæmpe om Vuelta-sejren med sidste års vinder, Juan José Cobo. Forhåbentlig bliver der også gensyn med Andy Schleck, der pga. skade ikke er med i Tour de France, ligesom der er udsigt til at møde en række stjerner fra Tour de France, bl.a. Chris Froome, der sidste år blev nummer to i La Vuelta a España.

Når det gælder danske ryttere, er det sandsynligt, at Nicki Sørensen og Matti Breschel kører med i La Vuelta a España. Der er ligeledes chance for, at Chris Anker Sørensen og Michael Mørkøv er med efter deres fremragende kørsel i Tour de France.

Dermed viser TV 2 i sportssommeren 2012 verdens tre største cykelløb – begyndende i maj med Giro d’Italia, der blev indledt med tre etaper i Danmark, over Tour de France og kulminerende med La Vuelta a España.

- At kunne sende alle de tre store etapeløb på TV 2 er for mig en drøm, der går i opfyldelse. TV 2 har på det seneste haft stor succes med cykelløb selvfølgelig med Tour de France som juvelen, men interessen for Giro d’Italia var overraskende stor. Derfor vil vi også nu – til glæde for alle danske cykelfans – sende La Vuelta a España, der i år ser ekstraordinært spændende ud med bl.a. Contadors comeback, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Fireårig aftale om La Vuelta på TV 2
TV 2 har købt rettighederne til Vueltaen for årene 2012, 2013, 2014 og 2015.

- At lave en fireårig aftale om La Vuelta a España er endnu et vigtigt led i TV 2|SPORTENs bestræbelser på at være hele Danmarks hjemmebane. Vi oplever både seermæssigt og kommercielt en stigende interesse for netop cykelsport, og lige netop på det område har TV 2 historisk været stærk. Det er vist ikke forkert at sige – med al respekt – at vi klart er Danmarks foretrukne leverandør af de mange dramaer fra cykelsportens verden, siger Frederik Lauesen.

Vuelta a España sendes i 2012 hver eftermiddag på TV 2 i perioden 18. august – 9. september bortset fra de to hviledage 27. august og 4. september. Vueltaen er i år på 3.300 kilometer, der især køres i den nordlige del af Spanien, og dermed indeholder 2012-udgaven mange etaper med bjerge og bakker.

13 af de 21 etaper går over store bakker og bjerge, og seks af disse etaper slutter på en top. I alt skal 37 bjerge og bakker passeres. Af de resterende etaper er de seks flade, én etape er en holdtidskørsel, og én etape er en enkeltstart på 40 kilometer.