TV 2 sender flest førstegangsudsendelser

TV 2 sendte i 2012 flere end 3.100 timers førstegangsudsendelser – flere end nogen anden kanal.

”Go’ morgen Danmark”, hvor bl.a. Katrine Hertz Mortensen og Mikkel Beha Erichsen er værter, sendes alle ugens syv dage – også i ferier. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

TV 2 var igen i 2012 den danske tv-kanal, der sendte flest førstegangsudsendelser til danskerne. Dermed fortsatte TV 2 sidste år tendensen fra de seneste mange år, hvor TV 2 også har været kanalen med flest førstegangsudsendelser og færrest genudsendelser.

I 2011 sendte TV 2 over 3.100 timers førstegangsudsendelser, mens det tilsvarende tal for DR1 var godt 2.400 timer. Udsendelserne fra TV 2-regionerne, som også kan følges på TV 2s programflade, er ikke medregnet i opgørelsen af TV 2s timer.

TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, siger, at der principielt ikke er noget i vejen med at bringe genudsendelser.

- Men for TV 2 er det dog meget tilfredsstillende, at vi hver dag – både tidligt om morgenen, i løbet af dagen og det meste af aftenen efter klokken 17.00 – kan tilbyde masser af nyproducerede udsendelser til danskerne inden for nyheder, aktualitet, oplysning, underholdning, sport og fiktion, siger Merete Eldrup.

Også udsigt til mange førstegangsudsendelser i 2013
TV 2 er også den hovedkanal, som sender klart flest timers nyhedsudsendelser. Man kan læse mere om bl.a. programfordelingen på TV 2 i stationens public service-redegørelse 2012, og man kan sammenligne programfordelingen på public service-kanalen TV 2 med rent kommercielle kanaler som f.eks. TV3 og Kanal 5.

I 2013 ser TV 2 ud til at fastholde et meget højt antal førstegangsudsendelser. Det skyldes bl.a., at TV 2 i år har udvidet sin nyheds- og aktualitetsdækning og sender nye programmer klokken 17.00-18.00, hvor der tidligere blev sendt genudsendelser.

Hertil er kommet nye ”Go’ morgen Danmark”-programmer, som nu sendes alle ugens syv dage – også i ferier.

Læs hele TV 2s public service-redegørelse her.

--------------------------------

Læs også om 2012:

TV 2: Rekord for dansksproget tv i 2012