TV 2 opruster med ny dokumentargruppe

Flere dagsordensættende, journalistiske programmer er næste skridt i arbejdet med hovedkanalens strategiske retning.

TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard. (Fotos: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2 opruster på dokumentarområdet og nedsætter en helt ny journalistisk gruppe, der skal udvikle og levere dagsordensættende dokumentarprogrammer til Danmarks største tv-kanal. Den undersøgende dokumentargruppe etableres som et led i den strategiske udvikling af hovedkanalen, hvis øvrige styrkepositioner sætter fokus på inspirerende livsstil, weekendunderholdning og store, samlende tv-begivenheder.

- Stærke, journalistiske programmer, som sætter en dagsorden, er vigtige for TV 2, og vi er meget ambitiøse med den nye dokumentargruppe, som skal sikre, at vi bliver en endnu større del af den nationale samtale. Er der noget, som kan være med til at skabe en fælles dagsorden og sætte vigtige sager på seernes landkort, så er det undersøgende, begavet og oplysende journalistisk. At være størst på nyheder og dagsordensættende dokumentarer er en af TV 2s styrkepositioner, og aktualiteten herfra er med til at skabe puls på kanalen, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard.

TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby.

Den nye gruppe, som skal producere både enkeltstående dokumentarprogrammer, men også journalistiske serier, kommer organisatorisk til at ligge hos TV 2 NYHEDERNE, der har en stolt tradition for at levere succesfulde TV 2-formater som "Korrespondenterne", "Gerningsstedet", "Dags Dato" og "Station 2".

 - Dette er en stor og vigtig satsning for TV 2, for vi skal sørge for at undersøge det komplekse samfund, vi lever i, og skabe debat. Det er public service, når vi går i seernes tjeneste, som er ambitionen med dette projekt, hvor vi for alvor kan fordybe os i de vigtige historier. Det er derfor helt naturligt, at TV 2 NYHEDERNE udnytter sin store journalistiske muskel i denne sammenhæng og bidrager til en fortsat styrkelse af hovedkanalen, siger TV 2s nyhedsdirektør Michael Dyrby.

Det bliver den 40-årige journalist Troels Jørgensen, der skal lede den nye journalistiske dokumentargruppe. Han er uddannet fra DJH i 2001 og kommer fra en stilling som redaktør og programudvikler på DR. Her har han bl.a. haft ansvar for programmer som "Detektor", "Hængt ud på forsiden" og "Spekulanterne slår til igen".

Troels Jørgensen tiltræder 1. juni, og i samme forbindelse skal der ansættes fire journalister til dokumentargruppen - se stillingsopslaget her.