TV 2 opretter korrespondentkontor i Afghanistan

Ulla Terkelsen, Rasmus Tantholdt og Simi Jan bemander på skift kontoret i Kabul for at komme tættere på afghanerne og deres dagligdag.

Rasmus Tantholdt.

Som det første danske medie åbner TV 2 nu et fast korrespondent-kontor i Afghanistans hovedstad, Kabul. Allerede fra begyndelsen af februar vil TV 2-korrespondenterne Rasmus Tantholdt, Ulla Terkelsen og Simi Jan på skift bemande kontoret med deres fotografer.

- USA’s nye præsident, Barack Obama, har gjort Afghanistan til en central opgave i den amerikanske regerings nye udenrigspolitik. Danmark har cirka 700 soldater i landet og ambassade og nød-hjælpsorganisationer i Kabul.  Verdens øjne er i disse  år rettet mod landet. Det er vigtigt for nyhedsmedier at være de helt rigtige steder, hvor verdenspolitikken bliver afgjort, siger Michael Dyrby, nyhedschef på TV 2, om baggrunden for stationens nye faste kontor i Kabul.

Ulla Terkelsen.

- Det er en opgave med visse risici, vi kaster os ud i, derfor bruger vi de næste seks måneder på at have en fast base med de mest erfarne TV 2-korrespondenter i denne by. Det er farligt, men nødvendigt, mener nyhedschefen.

Dækningen af krigen mod terror i Afghanistan har hidtil haft mest fokus på den militære indsats, men fremover bliver det også muligt for  de tre korrespondenter, at skildre hverdagen for afghanerne. TV 2s kontor i Kabul ligger i hjertet af en by, der i dag har tre mio. indbyggere, og huset rummer både redigeringsfaciliteter og mulighed for at sende live.

Simi Jan.

- Et fast kontor i Kabul giver os mulighed for at komme tættere på afghanerne og deres dagligdag. Det er ofte kun billeder af flænset metal og fortvivlede mennesker efter en selvmordsbombe, der ender i TV 2|NYHED-ERNE. Det giver ikke et fuldstændigt billede af det land, hvor Danmark er stærkt involveret med soldater i krig, siger Rasmus Tantholdt, der åbner kontoret 6. februar.