TV 2 og TV 2-regionerne løber med kronprinsen og danskerne

Når kronprins Frederik næste år inviterer hele Danmark med til løbefesten 'Royal Run' i anledning af sin 50-års-fødselsdag, bliver det med TV 2 som mediepartner. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

'Royal Run' bliver en folkefest - også på tv, hvor TV 2 er mediepartner på løbet, der foregår i Danmarks fem største byer på samme dag.

Når kronprins Frederik næste år inviterer hele Danmark med til løbefesten 'Royal Run' i anledning af sin 50-års-fødselsdag, bliver det med TV 2 som mediepartner.

- Det er et fantastisk og sympatisk initiativ, kronprinsen og arrangørerne bag har sat gang i. Vi er stolte over og glade for, at vi på TV 2 kan være med til at fejre kronprinsen, engagere danskerne og skabe en folkefest, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

Festen foregår hele dagen 21. maj 2018 i Danmarks fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København, hvor alle danskerne inviteres til at løbe med kronprins Frederik.

- Da vi blev præsenteret for ideen, var vi ikke i tvivl om, at vi meget gerne ville være en del af dette fantastiske initiativ. Det er en opgave, som ligger rigtig godt til TV 2, hvor vi har stort fokus på at engagere danskerne. Vi synes også, det er godt tænkt at lade danskerne være med til at fejre kronprins Frederik ved selv at få lov at deltage. Og sammen med TV 2s regioner er vi godt rustede til at løfte opgaven og bringe 'Royal Run' ud til danskerne, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Løbefesten 'Royal Run' i maj 2018 bliver en folkefest med kronprins Frederik i spidsen. TV 2 og en række regioner varmer op til begivenheden og vil også dække den næste år.

Fem byer – fem TV 2-regioner
Det er de fem regionale tv-stationer TV 2/Fyn, TV2 ØSTJYLLAND, TV2 Nord, TV SYD og TV2 Lorry, der sammen med TV 2 DANMARK skal dække folkefesten næste år.

I de fem byer vil der være to distancer at løbe: One Mile (1,609 kilometer) og 10 kilometer. Kronprinsen tager hul på festen mandag 21. maj 2018 i Aalborg, hvor han løber One Mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One Mile, inden han slutter løbefesten af i København/Frederiksberg med at løbe 10 km gennem hovedstaden sammen med alle, der har lyst til at være med.

TV 2 og de fem regionale stationer dækker dagen på tætteste hold, men inden vi når frem til selve løbsdagen, snører TV 2 løbeskoene og går i træning:

- Ja, vi varmer op til løbsfesten næste år med flere forskellige aktiviteter både på skærmen med nye programformater og på nettet. Der bliver masser af spændende indhold, som vil pege frem mod den store folkefest. Og på selve løbsdagen vil TV 2 og regionerne give danskerne den bedste tv-oplevelse med et stærkt værtshold og en fyldig digital dækning, og håbet er, at vi sammen med arrangørerne kan gøre det til en tilbagevendende event, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Arrangørerne bag 'Royal Run'
Bag 'Royal Run' står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. 'Royal Run' arrangeres i regi af Bevæg dig for livet - Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og Trygfonden.

Hør kronprins Frederik fortælle om baggrunden her og læs mere om Royal Run '18.

--------------

Se trailer herunder.