TV 2 og DR samler partilederne til debat

Værterne for debatten er Ask Rostrup fra DR og Cecilie Beck fra TV 2. (Foto: Miklos Szabo / TV 2 og Agnete Schlichtkrull / DR)

Hvordan får vi Danmark tilbage? Direkte tv-debat på TV 2, TV 2 NEWS og DR1 torsdag 14. maj fra klokken 19.30 til 21.00.

Corona-pandemien har bragt Danmark og resten af verden i den største krise i mange år, og den ekstraordinære situation har ført til omfattende indgreb i danskernes liv. I den største nutidige krise for Danmark har de to public service-stationer DR og TV 2 derfor sammen inviteret partilederne til debat under overskriften ”Hvordan får vi Danmark tilbage?”

Debatten sendes direkte fra Statens Museum for Kunst torsdag 14. maj klokken 19.30-21.00 på DR1, TV 2 og TV 2 NEWS. I debatten deltager alle partier, der er valgt til Folketinget.

Gradvis genåbning af Danmark
Corona-krisen har på kort tid vendt op og ned på hele verden og er blevet en gigantisk sundhedsudfordring samtidig med, at den har resulteret i en global økonomisk krise. I takt med, at antallet af døde og smittede stiger langsommere, begynder Danmark og andre lande nu en gradvis genåbning.

Men hvordan skal det foregå? Hvad er prisen – sundhedsmæssigt og økonomisk – for samfundet og for hver af os, hvis genåbningen gennemføres hurtigt eller langsomt? Og hvad er partiernes prioriteringer og overvejelser, når vi skal have Danmark tilbage?

Den seneste partilederdebat i Danmark foregik på valgaftenen 5. juni 2019 i Folketinget. Siden er flere partiledere udskiftet – og siden har corona-pandemien bragt Danmark og resten af verden i krise. (Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix / TV 2)

TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz, siger:

- Meningen med debatten er ikke at fælde dom over politikernes ageren i den aktuelle krisesituation, for det er endnu for tidligt. Men det er bestemt ikke for tidligt at konfrontere dem med de alvorlige og meget konkrete udfordringer og dilemmaer, mange danskere er efterladt med lige nu. Herunder børnefamilier, der har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen, lønmodtagere, der frygter for deres job, selvstændige og virksomhedsledere, der står på randen af konkurs, og ældre, der lever i ekstraordinær ensomhed. Derfor denne debat.

Nyhedsdirektør i DR, Sandy French, siger:

- Krisen har påvirket alle menneskers liv, og også danskernes nære liv har mærket konsekvenserne af nedlukningen. Nu er vi heldigvis kommet så langt, at det er blevet tid til, at partilederne hver for sig og sammen giver deres bud på, hvordan vi bedst muligt kommer ud på den anden side.

Værterne for debatten er Ask Rostrup fra DR og Cecilie Beck fra TV 2.

-----------

Send dit spørgsmål til partilederne - de bedste bliver brugt på tv.

TV 2s nyhedsvært Cecilie Beck og DR1-nyhedsvært Ask Rostrup leder partilederdebatten torsdag 14. maj. (Foto: Søren Juhl / TV 2)

Sådan sender TV 2 torsdag aften - i flere programmer samsendt med TV 2 NEWS

18.00 Nyhederne

18.29 Regionale nyheder

19.00 Nyhederne

19.20 Nyhederne - før partilederdebatten

19.30 Partilederdebat - hvordan får vi Danmark tilbage?

21.00 Nyhederne - efter partilederdebatten

21.30 Nyhederne

22.00 Regionale nyheder