TV 2 NEWS: Nyheder om videnskab, som berører din hverdag

Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen bliver vært for 'NewScience'. (Foto: Future Navigator / TV 2)

TV 2 og TV 2 NEWS vil bringe daglige nyheder om videnskab. Desuden får NEWS fra 30. september et ugentligt magasin, ’NewScience’, med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen som vært.

TV 2 NEWS er klar med en ny satsning på nyheder om videnskab og teknologi, som berører danskernes hverdag. NEWS vil som en del af nyhedsdækningen dagligt rapportere relevante og fascinerende nyheder om videnskab og teknologi, og ultimo september lanceres et nyt ugentligt nyhedsmagasin, ’NewScience’, med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen som vært.

- Interessen for videnskab og teknologi er stor. Vi er alle i berøring med det i vores hverdag, og innovation rykker konstant grænserne for, hvordan vi agerer som individ og som samfund. Vi vil gerne klæde seerne på, så de er opdateret på den nyeste viden og forstår muligheder og rækkevidden i den nye viden. Det tilbud mangler i dag på tv, og derfor sætter vi ind med både daglige nyheder og et ugentligt magasin, siger chefredaktør på TV 2 NEWS, Mette Østergaard.

Fokus på news we can use
’NewScience’-redaktionen vil mandag-torsdag fortælle om de landvindinger, der kommer til at præge vores liv, samfund og hverdag. Fokus er på news we can use - altså nyheder om videnskab, teknik og innovation, som forbedrer liv og velfærd for nuværende og kommende generationer.

Chefredaktør Mette Østergaard, TV 2 NEWS. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

- TV 2 NEWS er førende på breaking news og på nyheder om politik, finans, internationale forhold og kultur. Derfor er det naturligt, at vi også vil sikre danskerne flere nyheder inden for videnskab, teknologi og innovation – det, vi som nation skal leve af i dag, og som bliver endnu vigtigere i fremtiden, siger Mette Østergaard.

Hun tilføjer, at programmet vil behandle mange aspekter af ny viden. Lige fra nye apps og gadgets til forskning i ny medicin over grønne, bæredygtige løsninger til den innovation, som både store og små virksomheder arbejder med herhjemme.

- Vi kan fortælle det nyeste om kræftforskning, om ny viden, der kan hjælpe med børneopdragelsen eller modvirke stress, om den nyeste udvikling inden for førerløse biler og om den app, der kan gøre dit maratonløb hurtigere eller dit vandforbrug mindre – for blot at nævne eksempler på emner, som har stor relevans og kan påvirke den måde, vi lever på, siger Mette Østergaard og understreger, at TV 2 NEWS vil bruge aktuelle begivenheder som afsæt for formidlingen.

"Videnskab har en spændvidde helt fra magi til høj saglighed, og jeg synes, det er vigtigt og vildt spændende at være med til at formidle dette", siger Anne Skare Nielsen. (Foto: Future Navigator / TV 2)

”Forskning og videnskab er ikke kun for dem med hvide kitler”
Netop den aktuelle tilgang til videnskabsformidlingen tiltaler værten på det kommende magasin ’NewScience’, Anne Skare Nielsen, der er uddannet biolog og cand.scient.pol.:

- Det har ofte vist sig vanskeligt at formidle videnskab på en nyhedsflade, men vi vil gerne formidle videnskaben bag nyheden. Når skybrud skyller veje væk, kan vi f.eks. fortælle, hvordan man påtænker at bygge fremtidens veje, og vi kan tage videnskabelige og teknologiske vinkler på nyheder om flygtningestrømmen til Europa, et kommende klimatopmøde og en efterårsstorm, siger Anne Skare Nielsen.

Fremtidsforskeren, der er medindehaver af virksomheden Future Navigator, har flere gange tidligere takket nej til at blive tv-vært. Denne gang blev det et ja, fordi hun i ’NewScience’ kan være med til at formidle kompleks videnskab på en vedkommende måde og vise, at ”forskning ikke kun er for dem med hvide kitler”, som hun udtrykker det.

- Som fremtidsforsker oplever jeg, at mange er nervøse for fremtiden – de er bange for det ukendte og for ting, de ikke forstår. Omvendt sker det også, at man kan blive helt skyllet væk i det seneste nye gejl eller smide al fornuft overbord, fordi man bliver forført at “det store gennembrud”. Videnskab er den saglige, kritisk-konstruktive tilgang til verden, og videnskab er væsentlig i forhold til at give folk et mere trygt og velfunderet billede af, hvordan fremtiden ser ud. Videnskab har en spændvidde helt fra magi til høj saglighed, og jeg synes, det er vigtigt og vildt spændende at være med til at formidle dette, siger Anne Skare Nielsen.

’NewScience’ har premiere onsdag 30. september kl. 18.10, og programmet genudsendes samme aften efter 22Nyhederne samt til midnat. Redaktør for ’NewScience’ er Morten Ro Jørgensen.