TV 2 må ikke byde på ny radio

EU-Kommissionen har meddelt Kulturministeriet, at TV 2 ikke er berettiget til at byde på den kommende news/talk-radio. ”Omstruktureringsplanen giver TV 2 urimeligt snærende bånd, selv om statslånet for længst er tilbagebetalt”, siger Merete Eldrup.

TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup. (Foto: Ricky Molloy / TV 2)


TV 2 kommer ikke til at byde på den planlagte, public service-radiokanal, der skal etableres som en konsekvens af den seneste medieaftale.

EU-Kommissionen har meddelt Kulturministeriet, at TV 2 ikke er berettiget til at drive en sådan kanal, så længe omstruktureringsplanen for TV 2 stadig ikke er endeligt godkendt.

- Det er meget ærgerligt, at vi ikke må være med. TV 2s arbejde gennem de seneste måneder med ideer og programforslag til news/talk-radioen har vist, at TV 2 – alene eller i samarbejde med andre medievirksomheder – kunne have afleveret et spændende bud på en nyskabende public service-radio, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

Snærende bånd
Merete Eldrup tilføjer, at EU-omstruktureringsplanen, der nu har været under behandling i mere end to år, indeholder meget snærende bånd.

- TV 2 har kortvarigt trukket beløb på en statslig kredit og har betalt almindelig markedsrente for dette. Dette lån er afviklet for næsten et halvt år siden, og alligevel sidder TV 2 fortsat i en spændetrøje, som nu forhindrer, at vi kan være med til at udvikle en moderne radiokanal med fokus på nyheder, debat og kultur. Det beklager jeg dybt på TV 2s vegne – og på vegne af den konkurrence om news/talk-radioen, som har mistet en stærk byder, siger Merete Eldrup.