TV 2 er klar med et ægte juleeventyr

Fra TV 2s nye familiejulekalender 'Tinkas juleeventyr': I menneskeverdenen møder Tinka (spillet af Josephine Højbjerg) ballademageren Lasse (Albert Rosin Harson), og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år. (Fotos: Agnete Schlichtkrull / TV 2)

Optagelserne til årets familiejulekalender på TV 2, 'Tinkas juleeventyr', er i gang. Og der er garanti for både magi og nisser.

Juleglade børn og voksne kan godt begynde at glæde sig, for TV 2s familiejulekalender bliver et ægte juleeventyr.

I den nye familiejulekalender møder vi nissepigen Tinka. Sammen med de andre ung-nisser skal hun 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men noget går galt!

Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver Tinka sig ud på et sandt juleeventyr. I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

Læs den nyeste artikel om 'Tinkas juleeventyr' her.

Læs om årets TV 2-lågekalender her.

Nissepigen Tinka (Josephine Højbjerg) skal 1. december - sammen med de andre ung-nisser - op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men noget går galt!

En skøn tradition
TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, glæder sig over, at TV 2 – i det hidtil største fiktionsår for TV 2-familien – også kan byde på en helt ny julekalender.

- December og familiejulekalender på TV 2 hører sammen og er en skøn tradition, som vi værner om. Det er et meget rutineret og kompetent hold både foran og bag kameraet på dette års julekalender, så vi har store forventninger til, at vi får en både eventyrlig og stemningsfuld julekalender, som familierne kan samles om på TV 2 i december, siger Katrine Vogelsang.

Masser af stærke navne
På rollelisten finder man masser af stærke navne, bl.a. Ellen Hillingsø, Birthe Neumann, Anette Støvelbæk, Neel Rønholt, Christian Tafdrup, Mia Lyhne, Lars Knutzon og Paw Henriksen. Rollerne som Tinka og Lasse spilles af hhv. Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson. Den nye familiejulekalender er skrevet af Flemming Klem, og Mogens Hagedorn instruerer.

'Tinkas juleeventyr' produceres for TV 2 af Cosmo Film med støtte fra FilmFyn. Cosmo Film har tidligere produceret familiejulekalenderne 'Jesus og Josefine' (2003), 'Jul i Valhal' (2005) og 'Juleønsket' (2015) for TV 2.

- For os er det noget helt specielt at få lov til at lave endnu en familiejulekalender til TV 2, og vi glæder os til at samle familien om en spændende og magisk historie fyldt med julestemning, siger producer Rasmus Kastberg, Cosmo Film.

'Tinkas juleeventyr' skal bl.a. optages på en række fynske locations i Assens og Faaborg-Midtfyn kommuner.