Tættere på - VM i håndbold!

VM bliver spillet i dagene fra 5. til 20. december i Herning, Frederikshavn, Næstved og Kolding. (Foto: Scanpix / TV 2)

VM i damehåndbold bliver spillet i Danmark, og TV 2 er i dén grad klar til den store begivenhed, der bliver dækket massivt på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY og TV 2s øvrige digitale platforme.

December står ikke bare på gløgg, juleklip og dans om træet. Nej, den står traditionen tro også på harpiks, drama og brøl for Danmark. I december er det nemlig tid til VM i damehåndbold og al den spænding og håndbold i verdensklasse, som verdensmesterskaberne traditionelt byder på.

I år spiller de danske kvinder på hjemmebane, så det giver de mange danske håndboldfans mulighed for at se al den håndbold, som de drømmer om - både i hallerne og foran tv-skærmen. Vil de danske fans kunne give spillerne det skub, der gør, at landsholdet kan forsvare bronzemedaljerne fra VM i 2013 - eller måske få holdet til at præstere endnu bedre? Det bliver spændende at følge.

Lever og ånder for håndbold
VM bliver spillet i dagene fra 5. til 20. december i Herning, Frederikshavn, Næstved og Kolding, og for folkene på TV 2 SPORT kan det kun gå for langsomt med, at den store begivenhed bliver fløjtet i gang.

- Jeg har haft den store fornøjelse at have ansvaret for TV 2s håndbolddækning til hverdag og fest i mange år, men det er helt specielt, når det er på dansk grund, og derfor glæder jeg mig ekstra meget i år. Det bliver en fest for hele Danmark, og det er noget af det, vi holder meget af på TV 2, siger John Jäger, chefredaktør på TV 2 SPORT, og fortsætter:

- Jeg synes, at vi på TV 2 SPORT står meget, meget stærkt, når det handler om disse håndboldevents. Vi sender hver eneste uge fem-seks kampe fra den danske liga. Vi har værter, eksperter, kommentatorer, reportere og teknikere, som lever og ånder for håndbold hver eneste uge, så det er klart, at det for os er en fest at kunne give al vores viden fra hverdagen videre til de mange seere, der følger en slutrunde i Danmark.

TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY varmer i øvrigt op til VM-slutrunden ved at sende fra de kommende dages firenationers-turnering i Spanien, hvor de danske håndboldkvinder – foruden Spanien – møder Tunesien og Angola. Læs mere her.

Herudover transmitterer TV 2 SPORT og TV 2 PLAY kampe fra en anden træningsturnering med flere VM-deltagere, nemlig Frankrig, Rumænien og Cuba, samt Tjekkiet, der ikke kvalificerede sig til slutrunden.

Nye lag på den digitale dækning
For TV 2 og medarbejderne er VM en god mulighed for at vise, hvad stationen, der altid har haft store traditioner inden for dækningen af håndbold, rigtigt kan præstere - ikke mindst på det digitale område, der har stort fokus i disse år.

- Vi har jo år efter år efter år hele tiden lagt nye lag på vores digitale dækning af håndbolden. På vm.tv2.dk, på vores app, på Facebook, med fede, små videoklip på alle platforme og så videre og så videre. Vi gør endnu mere ud af det i år. Blandt andet på fan.tv2.dk, hvor vi både på tv og på nettet giver alle seere og brugere en ekstra oplevelse med både spørgsmål, kåringer og debat, så vi også kan involvere danskerne i vores dækning, siger John Jäger.

Fra landsholdet til TV 2-holdet
Om niveauet for det danske damelandshold er til medaljer, er svært at vurdere. Klavs Bruun Jørgensen overtog jobbet som landstræner fra Jan Pytlick efter sidste års EM, hvor de danske kvinder skuffede, og siden da er det gået fremad med holdet. Men hvorvidt Kristina 'Mulle' Kristiansen, Lotte Grigel og resten af holdet kan levere, når det det nu for alvor gælder, bliver spændende at se.

Uanset hvad er der dømt masser af dramatik og håndboldspil af bedste karat under VM. Og den dramatik vil TV 2 gerne tæt på, blandt andet via kommentatorer, eksperter og journalister, der har et indgående kendskab til sporten, taktikken og spillerne.  

- På TV 2 SPORT vil vi gerne bringe seerne 'tættere på' hele tiden. Og derfor er jeg ekstra glad for, at vores faste folk i Bent Nyegaard, Trine Nielsen, Thomas Kristensen og Morten Ankerdal i år bliver suppleret af blandt andre Lærke Møller, som skulle have været med på VM-holdet, men som desværre er ude med en skade. Nu er hun i stedet på TV 2-holdet. Så er det ikke muligt at komme meget tættere på i dækningen, siger John Jäger.

- Vi sender nærmest hver eneste kampdag fra og med klokken 15.45 og syv-otte timer frem. Så uanset hvornår seerne har lyst til en dosis VM-håndbold fra Frederikshavn, Næstved, Kolding eller Herning, så skal de bare tænde for deres sportskanal, TV 2 SPORT, så er der VM, siger John Jäger.

VM på TV 2 PLAY

TV 2 PLAY er heller ikke til at komme uden om for dem, der ikke vil misse et øjeblik af VM. Bl.a. kan alle Danmarks kampe ses on demand, efter at de har været sendt direkte. TV 2 PLAY viser desuden langt de fleste kampe fra VM, og flere vil kun kunne ses på TV 2 PLAY.

Der vil være sammenklip med målene og de afgørende øjeblikke på de fleste kampe, ligesom de sidste fem minutter af hver kamp, vil blive lagt ud på de fleste kampe. På den måde giver TV 2 PLAY den perfekte mulighed for ikke at misse et øjeblik og samtidig selv bestemme, hvordan og hvornår man vil følge VM.

Sådan sender TV 2 under VM:
http://sporten.tv2.dk/haandbold/vmhh2015/2015-11-16-vm-haandbold-saadan-sender-tv-2-og-tv-2-sport 

Støt håndboldkvinderne sammen med TV 2
Alle kan hjælpe med at børe kvinderne frem ved at optage et støttebrøl og dele det med TV 2 og resten af Danmark og være med til at skabe verdens bedste hjemmebane. Det sker på: http://mitbrol.tv2.dk/