TV 2 FRI disker op med Danmarks sødeste konkurrence i programmet 'Sukkerchok', hvor ti danskere dyster om at blive den bedste i landet til at lave slik og smukke desserter. Spis med fra onsdag 7. november kl. 20.40 på TV 2 FRI og TV 2 PLAY.
I Danmark elsker vi slik. Vi er faktisk nogle af dem i hele verden, der spiser mest vingummi, lakridser og chokolade. Det er det, der skal til, når vi skal hygge os. Foran fjernsynet. Med familien.
På TV 2 FRI hylder vi danskernes store lyst til sukker. Vi har nemlig allieret os med nogle af de bedste i landet til at lave slik og desserter. Ti dygtige danskere, der alle er amatører, og som er vant til at stå i deres egne køkkener og lave slik, inviteres ind på TV 2 FRIs sukkerfabrik, hvor de konkurrerer om at blive kåret som vinder af 'Sukkerchok 2018'. Til at bedømme deres arbejde har TV 2 FRI fundet to dommere, der er som skabt til jobbet, og en vært, som de fleste kender.
- Med over 30 års erfaring i det søde køkken troede jeg, at jeg havde set alt, men jeg er vanvittigt imponeret over, hvad deltagerne i programmet har været i stand til at frembringe på tid. Det er ikke hver dag, man får en flødebolle, der er dedikeret til et menneskes elskede, eller et stykke fyldt chokolade, der er skabt med en hel familie som inspiration, og det kan smages, når den slags passion kommer med på tallerkenen, siger Morten Heiberg, der er uddannet kok og ejer virksomheden Dessertcirkus og er den ene af de to dommere.
Den anden dommer er Marie Holm, der har en lang karriere bag sig som madjournalist, radiovært, madanmelder og ikke mindst som forfatter til flere kogebøger, blandt andet 'Budding og andre dirrende desserter'. Hun håber, at 'Sukkerchok' kan være med til at inspirere dem, der sidder hjemme i stuerne og ser med:
- Jeg håber, at seerne får lyst til selv at gå i køkkenet. Man behøver ikke betale formuer for gourmetslik eller nøjes med vingummier af tvivlsom kvalitet. Alle kan lave lækre skumfiduser, vingummier, bolsjer, fyldte chokolader og karameller. Det kræver bare, at man tør kaste sig ud i det, og det håber jeg, at folk derhjemme får lyst til. For det smager sådan cirka 100 gange bedre, når man selv har haft fingre i det, siger Marie Holm.
Dygtige deltagere i 'Sukkerchok'
Det bliver en bred palet af udfordringer, som deltagerne skal igennem i de otte programmer, og Morten Heiberg er imponeret over, hvad de talentfulde amatører er i stand til at kreere:
- Jeg plejer at sige, at de fleste virkelig skal gøre sig umage, hvis de skal ødelægge en hovedret. Der vil altid være noget på tallerkenen, som er værd at spise. Men i det søde køkken kan man ikke bare hive den hjem på charmen. En chokolade temperer ikke, hvis ikke man ved præcist, hvilken temperatur den skal ramme, og sukkermasse kan gå fra karamel til bolsje, hvis man kigger væk. Her har de ti deltagere virkelig imponeret mig. De har alle styr på teknikerne og overskud til at lave noget, der er både smukt og velsmagende, siger Morten Heiberg.
Vært Lene Beier har altid været typen, der stod for hovedretterne og aldrig desserterne, når der kommer gæster:
- Det er noget af det, jeg elsker allermest ved mit job som tv-vært. For ud over jeg møder en helt masse fantastiske og dedikerede mennesker, så får jeg også lov til at blive inspireret personligt. Så denne her december skal jeg selv i køkkenet og lave hjemmelavede godter, og til nytår har jeg en masse inspiration til den helt store dessert, der kan imponere alle, siger Lene Beier.
'Sukkerchok' kan ses på TV 2 FRI hver onsdag kl. 20.40 fra 7. november - og på TV 2 PLAY.