Stort tillykke fra danskerne

Gallashowet på TV 2 blev Danmarks Største Fællesskab – 1,6 mio. danskere så f.eks. Ørkenens Sønner underholde for dronning Margrethe. Højdepunkter genudsendes lørdag 24. april.

Efter gallamiddagen ønskede dronning Margrethe at hilse på kunstnere, tv-værter og redaktører. Og det gav anledning til gode grin mellem dronningen og Ørkenens Sønner. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)


Festlighederne for dronning Margrethe i anledning af regentens 70-års-fødselsdag kom særdeles godt fra start, da TV 2 tirsdag 13. april sendte sit gallashow til dronningen fra Riddersalen på Christiansborg.

Danskerne fulgte med i stort antal. Aftenens underholdning for dronningen, den kongelige familie og det officielle Danmark havde i gennemsnit 1.301.000 seere. Seernes kvalitetsvurdering var meget høj – 4,4 på en skala fra 1 til 5.

1,5 mio. danskere så Rune Klan involvere dronningen i en tryllekunst med pålægsskinke (billedet nederst i denne artikel), og allerflest – flere end 1,6 mio. – så med, da Ørkenens Sønner ved 22.30-tiden ønskede tillykke og bl.a. sang et vovet potpourri af danske børnesange.

TV 2 sender lørdag 24. april klokken 22.55 højdepunkter fra gallashowet.

Den meget store seertilslutning til gallashowet 13. april glæder redaktionschef Jacob Nybroe, TV 2| NYHEDERNE.

Efter gallashowet var der tilfredshed og glade smil hos både tv-værter (her Cecilie Frøkjær) og aftenens kunstnere, bl.a. Sir Cliff Richard. (Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2)

"En rigtig TV 2-aften"
- Jeg er fuld af lovord og stolthed over den indsats, som TV 2s medarbejdere leverede tirsdag aften. Vi producerede veloplagt en gallamiddag, der ikke er set tidligere. I en afslappet atmosfære med et utroligt overskud så vi dronning Margrethe holde på skiveskåret skinke, grine og kommentere aftenen med billeder, som ikke tidligere er set. Vi fik musik og underholdning i højeste kvalitet, hilsener fra hele verden, søde børn og seernes egne billeder af prinsesse Margrethe og dronning Margrethe. Det blev en rigtig TV 2-aften, siger Jacob Nybroe.

Han roser også redaktionen bag programmet samt TV 2-værterne Jes Dorph-Petersen, Natasja Crone og Cecilie Frøkjær.

Rune Klan gennemførte under gallamiddagen en usædvanlig tryllekunst, der involverede dronning Margrethe og pålægsskinke... (Videoprint: TV 2)

"Folkeligt, indholdsrigt og suverænt fjernsyn"
- Det var fra første øjeblik et program, hvor iderigdom, klogskab og suveræn produktion gik hånd i hånd, og hvor stemningen var helt rigtig fra allerførste minut. De nysgerrige seere blev taget i hånden og fik alt og mere til, fordi vi som seere blev overrumplet og udfordret. TV 2s gallashow viser, hvordan man laver folkeligt, indholdsrigt og suverænt fjernsyn, siger Jacob Nybroe.

I gennemsnit havde hele TV 2s gallaaften fra klokken 18.25 til klokken cirka 22.50 1,1 mio. seere. Gæsternes ankomst til gallashowet blev fulgt af 744.000 tv-seere, mens programmet med præsentationen af gæsterne blev set af 952.000 danskere.

TV 2 fortsætter dækningen af dronning Margrethes 70-års-fødselsdag i de daglige nyhedsudsendelser på TV 2 og TV 2 NEWS, med en temaaften torsdag på TV 2 NEWS og med en omfattende dækning på selve fødselsdagen fredag 16. april.

--------------------------------

Du kan se eller gense Rune Klans tryllekunst her