Stort interview med Hillary Clinton

TV 2 NEWS sender direkte, når Johannes Langkilde i morgen interviewer USA’s udenrigsminister i København. Det er første gang, Hillary Clinton gennemfører et ”Town Hall-interview” i Norden.

Nyhedsvært Johannes Langkilde er udvalgt til at interviewe udenrigsminister Hillary Clinton. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)


Når den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton torsdag 31. maj kommer på officielt besøg i Danmark, gennemfører hun for første gang i Norden et såkaldt ”Town Hall-interview”, hvor hun stiller op til en livlig debat og spørgsmål fra TV 2-nyhedsvært Johannes Langkilde og fra danske studerende.

Hele dette eksklusive interview kan følges direkte på TV 2 NEWS i morgen fra klokken 11.00, og TV 2 og TV 2 NEWS sender senere højdepunkter fra interviewet. Desuden udvides 22-NYHEDERNE torsdag aften for at give seerne et sammendrag af interviewet.

TV 2 er mediepartner og broadcaster på ”Town Hall-interviewet”, der arrangeres i samarbejde med den amerikanske ambassade i København, det amerikanske udenrigsministerium og Det Kongelige Biblioteks netværk for studerende ”Students Only”. Den Sorte Diamant oplyser, at alle cirka 400 billetter blev udsolgt på 40 minutter.

- Debatten vil kredse om internationale og globale udfordringer, som interesserer os alle, herunder de unge, og som Hillary Clinton vil give sit syn på. Vi er superglade for at være mediepartner på denne enestående begivenhed i Danmark og Norden og for at kunne give danskerne mulighed for at følge begivenheden på nærmeste hold, siger kanalchef Mikkel Hertz, TV 2 NEWS.

Seerne kan også stille spørgsmål
Johannes Langkilde, som er udvalgt til at interviewe Hillary Clinton, ser frem til morgendagens interview.

- Jeg glæder mig utroligt meget til at møde Hillary Clinton, til at interviewe hende og til at styre debatten, som nok skal blive både livlig, vedkommende og interessant. Fokus ligger på unge mennesker og på de spørgsmål, de synes, er presserende, når en af verdens mest indflydelsesrige politikere sidder få meter fra dem og siger: ”Spørg løs.” Det er en unik opgave for mig og en unik chance for alle her i landet. Man kan nemlig allerede nu stille spørgsmål til Hillary Clinton via TV 2|NYHEDERNEs facebook-side og på Twitter med #hillarydk, siger Johannes Langkilde.

Hillary Clinton er på officielt besøg i Danmark i forbindelse med en rundrejse, hvor hun senere besøger Norge, Sverige og Tyrkiet samt tre lande i Kaukasus-regionen, Georgien, Armenien og Aserbajdsjan.