Stor efterårsferie for dansk film

”Far til fire – På hjemmebane” toppede i efterårsferienog er allerede mere set end forgængeren.

Den nye "Far til fire"-film, "Far til fire - På hjemme-bane" er allerede efter cirka tre uger i biograferne mere set end forgængeren "Far til Fire - I stor stil".

Efterårsferien har længe været højsæsonen for børne- og familiefilm, og efterårsferien 2008 blev usædvanligt flot for danske film, herunder de danske børne- og familiefilm.

I år er der solgt 540.000 billet-ter til danske film i efterårsfe-rien, hvilket er næsten 46 pro-cent over det gennemsnitlige niveau for de foregående otte år. Resultatet er det bedste for dansk film i en efterårsferie de seneste ni år, hvor tallet er opgjort. Resultat giver en dansk markedsandel på 72 procent i ferien.

Landets biografer langede i løbet af ti dage godt 750.000 billetter over skranken. Det gennemsnitlige antal solgte billetter de foregående otte år har været 730.000 billetter.

I år var det tre danske film, der toppede biografhitlisten. "Far til Fire – På hjemmebane" solgte på ti dage cirka 250.000 billetter og er nu oppe på cirka 350.000 solgte billetter. Dermed har filmen allerede solgt flere billetter end forgængeren "Far til Fire - I stor stil".

"Rejsen til Saturn" og "Disco Ormene" blev begge set af over 100.000 i efterårsferien.

Også de danske film "Anja og Viktor - I medgang og modgang" og "Blå mænd" solgte så mange billetter (henholdsvis godt 33.000 og godt 27.000), at de var at finde på top-10-listen over de mest sete biograffilm i efterårsferien.

TV 2 har støttet alle de nævnte danske film bortset fra "Disco Ormene".

Det er ikke kun i efterårsferien, at dansk film har klaret sig godt. Det samlede antal solgte danske biografbilletter har i år allerede rundet 3,6 mio. Til sammenligning blev der solgt 3,1 mio. billetter til danske film i hele 2007.