Stéphanie Surrugue bliver kulturminister for en uge

… i hvert fald overtager ”Kulturen på NEWS” kulturministerens kontor, hvorfra redaktionen sender live mandag-torsdag i næste uge. TV 2 NEWS vil undersøge, hvem der egentlig har magten i dansk kulturliv.

Stéphanie Surrugue, "Kulturen på NEWS". (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Kulturminister Uffe Elbæk (R) overlader i næste uge sit ministerkontor til TV 2-vært Stéphanie Surrugue og holdet bag ”Kulturen på NEWS”, som mandag-torsdag klokken 20.00 vil sende direkte fra ministerkontoret i København. Her vil redaktionen sætte fokus på, hvem der egentlig bestemmer i dansk kulturliv.

- Gennem 10 år har dansk kulturpolitik været slagmark for en voldsom værdikamp, og den nye kulturminister erkender selv, at han hverken har masser af penge eller masser af magt. Hvem bestemmer så? Og kan man overhovedet gennemføre en ny kulturpolitik i et kriseramt Danmark? Det har vi sat os for at undersøge, siger Stéphanie Surrugue, redaktionschef og vært på ”Kulturen på NEWS”.

Redaktionen har blandt andet iværksat en rundspørge blandt landets kulturaktører om deres bud på de ti mest magtfulde personer i dansk kulturliv. Listen vil blive offentliggjort i næste uge.

- På kulturministerens kontor undersøger vi sammen med kunstnere og kulturkøbmænd, politikere og pengemænd, debattører og divaer, hvem der bestemmer hvad i Danmarks kulturverden. Desuden giver vi en række kunstnere mulighed for at være kulturministre for en dag, fortæller Stéphanie Surrugue.

Og så genskaber ”Kulturen på NEWS” i øvrigt en hashtåget kunstneraktion på trappen i Kulturministeriet i 1970, hvor bl.a. Klaus Rifbjerg, Charlotte Strandgaard, Ebbe Kløvedal Reich, Hans-Jørgen Nielsen og Niels Skousen røg hash og invaderede daværende kulturminister Kristen Helveg Petersens ministerkontor og oplæste en erklæring for ham om en ny kulturpolitik.

”Kulturen på NEWS” sendes mandag-torsdag klokken 20.00.

----------------------------------

Se trailer for ”Kulturen på NEWS”, hvor Stéphanie Surrugue får overdraget nøglen til ministerkontoret i Kulturministeriet.