Station 2: Konfrontation - Angreb på Odense skadestue

Hvad får 60 til 70 unge mænd fra Vollsmose til at storme en skadestue bevæbnet med køller og knive og skræmme patienter og personalet? Det får vi svar på, når "Station 2" sætter fokus på politiets konfliktråd i dokumentarserien "Konfrontation".

27-årige Ali Hassan gik sammen med 70 andre unge mænd amok blandt patienter og personale på Odense skadestue. (Foto: TV 2)

Mandag 29. april kl. 20.50 er der "Station 2 Konfrontation" på TV 2. Serien tager os med ind bag de lukkede døre, hvor offer og gerningsmand ser hinanden i øjnene og konfronterer frygten og skylden.

Angreb på Odenses skadestue
Det skulle have været en stille og rolig nattevagt på skadestuen efter en lang sommerferie. Men for sygeplejerske Stine Green blev det en nat, hun aldrig glemmer. For i Vollsmose ender en ellers fredelig afslutningsfest på ramadanen i en voldsom skudepisode. Et offer bliver bragt til skadestuen. Rasende over den ødelagte fest beslutter en stor gruppe fra Vollsmose sig for at følge efter offeret. De mener nemlig, at han er skyld i skyderierne.

I den gruppe er Ali Hassan. Han er tidligere dømt for blandt andet politivold og bankrøveri. Gruppen stormer ind på skadestuen med køller og knive og patienter og personalet løber for livet. De finder aldrig den unge mand, men de vælger i stedet at rasere skadestuen, en ambulance og smadre en politibil.

Stines liv bliver vendt op og ned den dag, hvor 27-årige Ali Hassan sammen med 70 andre unge mænd går amok blandt patienter og personale. Hun frygtede for sit liv og har i en periode været sygemeldt fra sit arbejde.

Men nu har hun truffet en stor beslutning. Hun vil sidde ansigt til ansigt med Ali Hassan. Et møde, som får stor betydning for både Ali og Stine.