Stærkt eksperthold bringer danskernehelt tæt på århundredets bryllup

Til dækningen af det kongelige bryllup i Storbritannien har TV 2 udvalgt danske eksperter med en dagligdag i Storbritannien og med stor viden om bl.a. kongehuset, mode og design, Westminster Abbey og det britiske militær.

Jes Dorph-Petersen, Johannes Langkilde og Natasja Crone i London. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)


Når TV 2 fredag 29. april tager de danske tv-seere med til århundredets bryllup i den britiske hovedstad, London, bliver det både med et ”kongehold” af værter og reportere og med et meget stærkt hold af eksperter.

Der er tale om eksperter, som har deres dagligdag i Storbritannien og er særdeles godt kendt med bl.a. det britiske kongehus og de mange gæster ved prins William og Kate Middletons bryllup i Westminster Abbey.

De dansk-britiske eksperter er den internationale designer Peter Jensen, high society-journalist Ulla Kloster, major Nicolai Abildgaard og Westminster Abbey-ekspert Kaare Nielsen (læs mere om eksperterne via dette link eller forneden i denne artikel).

Studie ved Buckingham Palace
TV 2 får sit eget studie ved Buckingham Palace, og det er her, dagens TV 2-vært Jes Dorph-Petersen og TV 2-korrespondent Ulla Terkelsen får besøg af de dansk-britiske eksperter.

Herudover rapporterer Natasja Crone fra karetturen, mens Johannes Langkilde er ved Westminster Abbey sammen med Billed-Bladets chefredaktør, Annemette Krakau, for at lodde den royale stemning set fra et dansk perspektiv.

Natasja Crone i gang med fotografering og traileroptagelser ved Westminster Abbey.


1900 gæster med til bryllup
Disse erfarne værter, reportere og kommentatorer suppleres altså af håndplukkede eksperter, der kender kongehuset, militæret, mode og design samt Westminster Abbey særdeles godt. Der er inviteret cirka 1900 gæster til brylluppet, heraf er kun omkring 40 kongelige.

- Det er et fantastisk stærkt lokalt hold, som stiller op i TV 2s bryllupsstudie lige foran Buckingham Palace. Deres kolossale viden og indsigt i lokale forhold, der er erhvervet gennem deres daglige arbejde i England og gennem nære kontakter til dagens hovedpersoner, er den største garanti for, at vi på TV 2 kan leve op til vores målsætning om at bringe danskerne helt tæt på prins William og Kate Middletons bryllup. TV 2s hold i London har en helt konkret viden om forholdene, som man kun kan få ved at være der selv. Med dem i ryggen glæder vi os til at gentage succesen fra den kongelige tvillingedåb, siger Svend Rasmussen, der er redaktør på TV 2s bryllupsdækning – og som var TV 2-redaktør på tvillingedåben i sidste uge.

De lokale eksperter, der skal hjælpe Jes Dorph-Petersen i TV 2s bryllupsstudie, er:

Peter Jensen. (Foto: Paul Bliss)

Peter Jensen:
Den Løgstør-fødte Peter Jensen er en hot designer med kontor i London, hvor han har boet og arbejdet, siden han blev uddannet fra den prestigiøse designskole Central Saint Martins i 1999.

I dag underviser han på samme skoles masterlinje. Peter Jensens tøj sælges i dag overalt fra Japan til USA, og han har bl.a. Amy Winehouse blandt sine faste kunder.

Peter Jensen er af DANSK Fashion Awards netop blevet nomineret som Årets Designer, og til august åbner han en udstilling om sine muser - fra Jodie Foster til den danske 1500-tals-dronning Christina - på Designmuseet i København.

Peter Jensen skal på TV 2 kommentere bl.a. brudekjolen og de flotteste hatte og kjoler hos gæsterne.

Ulla Kloster.

Ulla Kloster:
Dansk high society-journalist, uddannet og bosat i London. Ulla Kloster har i 15 år arbejdet for Storbritanniens ’royale’ avis, The Mail, hvor hun er oplært af celebrity gossip-legenden Nigel Dempster.

Ulla Kloster har gennem de senere år interviewet de fleste af William & Kates nærmeste venner inklusive brudgommens best man, prins Harry. Hendes kildenet er unikt, og hendes kendskab til William & Kate og deres omgangskreds er uden sidestykke.

Derudover skriver Ulla Kloster også for en kirkeblog i London, og hun har i den anledning bl.a. interviewet biskoppen af London, der skal holde talen for brudeparret i Westminster Abbey.

Ulla Kloster skal hjælpe TV 2 med at genkende de mange celebre gæster blandt William & Kates venner.

Nicolai Abildgaard.

Nicolai Abildgaard:
Major Nicolai Abildgaard bor i England, hvor han er Danmarks forbindelsesofficer til den britiske hær. Nicolai Abildgaard har oprindeligt kørt Leopardkampvogne og var 2005-2006 eskadronchef for Niels Kjeldsen Eskadronen.

Han har taget en stor del af sin militære uddannelse i England, bl.a. den britiske generalstabsuddannelse (Advanced Command and Staff Course) og en akademisk grad i Defence Studies fra King's College.

Major Abildgaard skal bl.a. hjælpe TV 2s bryllupsredaktion med at holde styr på de mange regimenter, der skal følge med brudekareten tilbage fra kirken, og som står æresvagt langs ruten eller foran Westminster Abbey og Buckingham Palace.

I disse regimenter og blandt bryllupsgæsterne vil der for Nicolai Abildgaard være kendte ansigter, bl.a. hans gode ven wing commander Kevin Marsh, der er manden, som har lært prins William at flyve helikopter, og som også skal med til brylluppet.

Kaare Nielsen:
Den litteraturhistorieuddannede Kaare Nielsen flyttede for fem år siden til London, da han blev engelsk gift. Her har han uddannet sig til officiel Blue Badge-guide og lever i dag af at fortælle turister om bl.a. Westminster Abbey.

Her mødte TV 2-værterne Jes Dorph-Petersen, Natasja Crone og Johannes Langkilde ham, da de for to uger siden var på researchtur til London. Kaare Nielsens omfattende viden imponerede i den grad TV 2s bryllupsredaktion, som på stedet hyrede ham til at være med i studiet og fortælle de mange historier og anekdoter om den 945 år gamle Westminster Abbey.

Kaare Nielsen er ikke på billedet her - men han blev opdaget af disse tre TV 2-værter under deres researchrejse til London. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

------------------------------

Læs også:

TV 2 varmer op til det kongelige bryllup

TV 2s kongehold indtager London