Søndag med barnedåb og Tour-afslutning

TV 2 transmitterer direkte fra afslutningen af dette års Tour de France og sender et fyldigt sammendrag af prinsedåben i Møgeltønder søndag klokken 20.00.

Prins Joachim, prinsesse Marie og den lille prins, der får sit navn 26. juli 2009. (Foto: Steen Brogaard / Scanpix / TV 2)

TV 2 byder søndag på både kongelig dåb af prins Joachim og prinses-se Maries søn og Dan-marks yngste prins og på direkte transmission af afslutningen af årets Tour de France, der p.t. er den mest sete udgave af slagsen i de seneste fem år.

Sådan er puslespillet lagt på TV 2s hovedkanal i en helt speciel situation, hvor det ikke var muligt at transmittere direkte fra to begivenheder på samme tid.

Den direkte dækning af Tour de France begynder allerede klokken 12.10 og fortsætter frem til klokken 19.00 - kun afbrudt af den halve nyhedstime klokken 18.00.

Her finder dette års løb sin endelige vinder, ligesom der sættes navne på de øvrige ryttere på podiet og på vinderne af pointtrøjen, den prikkede bjergtrøje og den hvide ungdomstrøje.

Efter nyhedstimen klokken 19-20 med NYHEDERNE 19.00 og Regionalpro-gram 19.30 sender TV 2 et fyldigt sammendrag fra den royale barnedåb i Møgeltønder kirke - samme kirke, som 24. maj 2008 dannede rammen om prins Joachim og prinsesse Maries romantiske bryllup.

TV 2 har to udsendte reportere, Maria C. Andersen og Anne Mette Kirk Ørskov, i Møgeltønder. Dåben forrettes af Københavns biskop og kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen, der også viede den lille prins' forældre.

Ligesom ved brylluppet finder den efterfølgende fest sted på Schackenborg Slot, der ligger nogle få hundrede meter fra kirken.

Den klassiske Tour de France-afslutning på Champs Èlysées kan følges direkte på TV 2s hovedkanal. (Foto: Allsport / TV 2)

En unik situation
TV 2s programplanchef, Susan Duelund, siger, at TV 2 med dækningen af både Tour de France og prinsedåben vil give tilbud til begge seergrupper til de to begivenheder.

- Vi har fulgt Tour de France særdeles tæt i tre uger, og vi vælger at følge cykelløbet helt til dørs og sende Touren direkte. Dette kombineres med et fyldigt sammendrag af prinsedåben søndag aften på det tidspunkt af ugen, hvor allerflest danskere ser fjernsyn. Desuden vil dåben blive dækket i NYHEDERNE på TV 2 og på TV 2 NEWS, siger Susan Duelund og fortsætter:

- Den særlige situation, som vi står i denne gang, vil ikke danne præcedens for TV 2s dækning af fremtidige royale begivenheder. TV 2 har altid været - og vil også i fremtiden være - til stede ved de store begivenheder, og TV 2 har også i mange år været danskernes klart foretrukne kanal, når f.eks. begivenheder i kongehuset blev transmitteret på tv.

TV 2 har naturligvis overvejet, om prinsedåben eventuelt skulle sendes direkte på en af nichekanalerne, f.eks. TV 2 NEWS eller TV 2 Charlie.

- Der er imidlertid ikke nogen af kanalerne, der har så stor en udbredelse som TV 2 eller DR, og seerne vælger at se sådanne begivenheder hos de nationale broadcastere. Når TV 2 dækker royale begivenheder, sætter vi alle sejl til, og det ville blive en meget dyr begivenhed for TV 2, hvis den store live-dækning udelukkende skulle vises på en af vores mindre kanaler, og flertallet af seerne derfor højst sandsynligt ville vælge at se dåben på DR, siger Susan Duelund.