Smid tøjet med Røde Kors og TV 2

(Illustration: Røde Kors / TV 2)

Brugt tøj er penge værd. For at hjælpe mennesker i nød lancerer Røde Kors og TV 2 danmarkshistoriens største tøjindsamling og sjoveste indsamlingsshow i samarbejde med Coop.

Budskabet er enkelt – ’Smid tøjet Danmark’ og hjælp mennesker i nød kloden over. Røde Kors og TV 2 opfordrer sammen med Coop danskerne til at rydde op i klædeskabet og give det tøj, de ikke bruger, videre.

Tøjindsamlingen foregår hen over foråret og kulminerer i en stor tv-galla på TV 2 lørdag 9. maj, hvor regnskabet gøres op. Det indsamlede tøj skal omsættes til penge, der går til at støtte familier i nød og på flugt på grund af krig, naturkatastrofer og fattigdom.

Overskud i klædeskabene
- Med ’Smid tøjet Danmark’ kan danskernes overskud af tøj blive til glæde for mennesker i nød. TV 2 og Røde Kors har fundet sammen om en helt anderledes indsamling, end vi har set før, og det bliver spændende at se, hvor meget overskud danskerne har i klædeskabene. Med tøjet kan vi hjælpe endnu flere mennesker i nød. Det har der sjældent været større brug for end nu. Tak til TV 2 for at ville fejre indsamlingen med et flot og overraskende show, der samtidig bliver en stor tak til alle dem, der vil være med til at hjælpe mennesker i verdens katastrofeområder, siger Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl.

Tøjindsamlingen begynder i april, og i 800 Coop-butikker og mere end 200 Røde Kors-butikker over hele landet kan man aflevere brugt tøj. Samtidig bliver ’Smid tøjet’ kodeord for konkurrencer og events op til lørdag 9. maj. 

Genbrugstøjet omsættes til penge blandt andet i Røde Kors’ genbrugsbutikker. Andet tøj sælges til virksomheder, som omdanner tøjet til fibre, der genanvendes i nyt tøj og andre produkter. Pengene går til Røde Kors’ arbejde med katastrofeofre, hvad enten katastrofen er jordskælv, krig eller en knust familie.

Relevant begivenhed
Også på TV 2 ser man frem til at ”smide tøjet” sammen med Røde Kors.

- ’Smid tøjet Danmark’ er en fantastisk mulighed for at engagere hele Danmark i en positiv og relevant begivenhed på TV 2. Alle kan deltage, og med vores store event får vi mulighed for - på positiv vis - at sætte fokus på, at vi i vores del af verden kan gøre en stor forskel sammen. Det er vi stolte over at kunne fejre på TV 2 sammen med Røde Kors, siger Lotte Lindegaard, kanalchef på TV 2, og fortsætter:

- Det er Røde Kors’ egen ide, og den er genial. Hvis vi i Danmark, via TV 2, skal støtte hjælpearbejde til folk i nød over alt på kloden, har vi brug for en verdensomspændende, respekteret og anerkendt organisation som Røde Kors til at garantere vores seere, at hjælpen når frem og gør nytte. Røde Kors er altid til stede, og derfor giver det mening for os, at hele Danmark smider det tøj, vi ikke bruger i deres retning. Vi er stolte over at kunne hjælpe Røde Kors med at hjælpe, hvor nøden er størst.