'Skrub af skat' smider tre unge ud hjemmefra

Daniel på 23 er en af de unge, som bliver smidt ud hjemmefra af sine forældre for at stå på egne ben. (Fotos: STV Production)

TV 2 undersøger i et nyt livsstilseksperiment, om voksne curlingbørn lærer at klare sig selv, hvis de bliver smidt ude hjemmefra. Se med fra onsdag 14. november klokken 20.50 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Mange unge vælger i dag at blive boende hjemme så længe som muligt. Grundene er mange og selvfølgelig forskellige. Det kan være svært for de unge at finde en bolig i byerne, som lever op til de forventninger, de har, og som de har råd til.

Når det er sagt, er det også for mange både bekvemt og billigt at bo hjemme på teenageværelset, hvor mor og far løser en stor del af hverdagens opgaver. Der er også mange forældre, der sikkert synes, det er hyggeligt at have ungerne boende i længere tid.

Men er det godt eller skidt for begge parter? Er det forældrene, der holder på børnene eller omvendt? Og hvornår synes du, at dit barn skal 'skrubbe af'? Det sætter TV 2 og TV 2 PLAY til debat i de nye livsstilsprogrammer ’Skrub af skat’ fra onsdag 14. november.

Maria bliver, sammen med to andre unge, bogstaveligt talt smidt ud hjemmefra, da deres forældre i hemmelighed pakker deres værelse ned.

To måneders træning
TV 2 har i eksperimentet allieret sig med tre forældrepar. I 'Skrub af skat' bliver familiernes voksne børn 'smidt ud hjemmefra', fordi forældrene mener, at de skal lære at stå på egne ben. De tre unge, Oliver (21), Maria (21) og Daniel (23), får en fælles lejlighed i København og to måneder til at lære at klare sig selv og til at finde en permanent bolig.

Eksperimentet begynder, da Oliver, Maria og Daniel kommer hjem og ser, at deres værelser er blevet ryddet. På gulvet finder de et brev, hvori der står: 'Kære skat, du er flyttet 'k.h. Mor og Far'.

I al hemmelighed har forældrene pakket deres værelser ned og flyttet deres ting til en lejlighed, hvor de tre skal bo og leve sammen de næste par måneder. Selv om forældrene synes, det er hyggeligt at have ungerne boende hjemme, har de også indset, at de bør lære at klare sig selv. 

Oliver skal sammen med de to andre unge mennesker flytte hjemmefra og ind i en lejlighed i København, inden de tre unge selv skal finde et sted at bo.

Fra service til selvkørende
Oliver, Maria og Daniel er nemlig vant til, at mor og far vasker deres tøj, gør rent på deres værelser, betaler regningerne, handler ind, stiller bilen til rådighed og styrer økonomien for dem. De unge har aldrig haft deres egen bolig og ved ikke, hvordan man driver en husholdning med dertil følgende pligter.

Nu har de unge to måneder til at blive 'voksne' med de forpligtelser, konflikter og store overraskelser, der følger med, og to måneder til at finde sig et permanent sted at bo. De kan nemlig ikke flytte hjem på teenageværelserne igen efter de to måneder, for dem har forældrene indrettet til sig selv. Spørgsmålet er, om curlingbørnene Oliver, Maria og Daniel lærer at stå på egne ben og finder deres eget sted at bo, når de bliver smidt ud hjemmefra?

Følg TV 2-eksperimentet 'Skrub af skat' fra onsdag 14. november klokken 20.50 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Se traileren for 'Skrub af skat' nedenfor.