Så er det tid til Oscar

Den amerikanske Oscar-vært Jimmy Kimmel (Foto: A.M.P.A.S / ABC / TV 2)

Søndag 4. marts går det løs i Dolby Theatre i Hollywood. Her er alle de største stjerner samlet til Oscar-uddelingen 2018, og den store og festlige filmbegivenhed bliver vist direkte på TV 2. Vært i Danmark er Michèle Bellaiche, og med sig i studiet har hun forskellige gæster og eksperter.

Af Martin Weinreich, TV 2 Kommunikation

Så er det endelig tid til den nat, hvor modefikserede, stjernebesatte og filminteresserede folk sidder oppe og ser filmverdenens svar på Superbowl - Oscaruddelingen. I alt regner man med, at flere hundrede millioner over hele verden følger med i den store begivenhed på tv.

Oscaruddelingen 2018 er den 90. udgave af filmfesten, og i år er det den amerikanske komiker og studievært Jimmy Kimmel, der er klar på scenen i Hollywood. Han var også vært i 2017 og er den første vært, der har haft det ærefulde hverv to år i træk, siden Billy Crystal var vært fire år i streg i starten af 1990'erne.

Fire danske muligheder for Oscars
I studiet i Danmark er det Michèle Bellaiche, der er vært, og med sig har hun modeeksperterne Jesper Høvring og Uffe Buchard samt filmeksperterne Søren Frellesen, Ann Lind Andersen og skuespiller Ellen Hillingsø.  TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz følger begivenhederne fra Los Angeles og er med på link undervejs.

Der er fire danske muligheder for Oscar-gevinst i år: Dan Laustsen er nomineret i kategorien 'Bedste fotografering' for sit arbejde på 'The Shape of Water', filmen 'The Square' med Claes Bang er nomineret for 'Bedste udenlandske film', og danske Steen Johannessen er medinstruktør på 'Last Men In Aleppo', som er nomineret for 'Bedste dokumentar'.

I dokumentarfilm-kategorien er også den amerikanske dokumentarfilm 'Strong Island' nomineret, og den er koproduceret med den danske producer Signe Byrge Sørensen for selskabet Final Cut for Real og klippet af den erfarne danske klipper Janus Billeskov Jansen. 

Varmer op med besøg på Mars
TV 2s Oscar-aften starter med en dansk tv-premiere på Ridley Scotts flotte drama 'The Martian', hvor Matt Damon spiller en astronaut, der strander på Mars og må klare sig selv, indtil han kan blive reddet. Den fascinerende film var nomineret til syv Oscars i 2016. 

Efter filmen begynder TV 2s Oscar-dækning, der kører hele natten frem til en opsamling på nattens spændende begivenheder i 'Go' morgen Danmark' mandag morgen. Oscar-uddelingen bliver naturligvis også løbende dækket på tv2.dk, i TV 2 Nyhederne og på TV 2 NEWS.

-------------

Programmet for TV 2s Oscar-aften og -nat:

Klokken 21.00: The Martian

Klokken 23.20: Oscar 2018: Og de nominerede er... – direkte

Klokken 00.30: Oscar 2018: Den røde løber – direkte

Klokken 02.00: Oscar 2018: Prisuddeling - direkte