Politisk duel om sundhed hører hjemme på TV 2 NEWS

En timelang politisk debat om overbetaling og sundhedspolitik er perfekt til TV 2 NEWS, men ikke egnet til den bedste sendetid på TV 2s hovedkanal.

TV 2s nyhedsdirektør Michael Dyrby er klar til at sende en timelang debat igen næste mandag, hvis parterne vil møde op. (Foto: TV 2)


Når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og SF-formand Villy Søvndal i aften duellerer om overbetaling og sundhedspolitik, er TV 2 NEWS det helt rigtige sted at debattere. TV 2 NEWS har i forvejen stærkt fokus på dansk politik og har en seerskare, som følger dansk politik tæt, siger TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby.

Nogle seere har skrevet til TV 2 og opfordret til, at den politiske debat sendes på TV 2s hovedkanal.

- En timelang debat om sundhedspolitik og overbetaling er perfekt til TV 2 NEWS, men emnet er ikke så stort og alment interessant, at debatten kan sendes direkte på TV 2s hovedkanal. Jeg forstår godt, at DR siger nej til at sende en times debat på DR1. Vi ville også have sagt nej til at sende en så lang debat om sundhedspolitik på TV 2s hovedkanal, siger TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, der lover et mindre sammendrag i TV 2s 22-nyhedsudsendelse, der i aften kommer klokken 22.30 på grund af EM-håndbold.

TV 2 NEWS er også klar til en tv-debat om folkeskolen
Han fastslår, at TV 2 ikke er blevet mødt af specifikke krav om debatten fra de to partier og toppolitikere.

TV 2 NEWS har derimod stillet krav om, at kanalen selv stiller med en vært til debatten, og at det alene er NEWS, der vælger de spørgsmål, som skal stilles i debatten. Samtidig har NEWS ønsket, at debatten skal vare mindst 30 minutter. Om debatten skulle omhandle ét eller flere emner, har politikerne diskuteret og besluttet endeligt med hinanden.

- Men vi har noteret os, at Villy Søvndal også ønsker en debat om folkeskolen. TV 2 NEWS stiller gerne studie, sendetid og vært til en ny debat mellem Lars Løkke Rasmussen og Villy Søvndal om et af tidens allervarmeste emner. Vi er klar til at sende en timelang debat næste mandag, hvis parterne vil møde op, siger Michael Dyrby.

Den politiske debat om sundhedspolitik og overbetaling kan følges på TV 2 NEWS i aften, mandag 13. december, fra klokken 20.00. Vært i debatten er Lotte Mejlhede.

Læs mere her.