Per Fløng til Sydpolen

TV 2|VEJRET rapporterer fra verdens koldeste sted.

Per Fløng i et noget lettere antræk end det, han skal iføres på Sydpolen.

Meteorolog Per Fløng og fotograf  Preben Hjorth går i pingvinernes fodspor, når de fra 31. januar rejser to uger til Antarktis for at sætte fokus på klimaet og de globale miljøforandringer. 

Senere på året - op til klimatopmødet i københavn i december - kan seerne se deres indslag, når TV 2|VEJRET stiller skarpt på verdens koldeste, tørreste og mest forblæste sted, det ugæstfri Antarktis.

- De globale klimamodeller forudsiger, at klimaet vil forandre sig mest dramatisk omkring Arktis ved Nordpolen og Antarktis ved Sydpolen – måske med temperaturstigninger på op til fem grader indenfor en menneskealder. TV 2|VEJRET rejser langt mod syd for at undersøge og med egne øjne se, om der rent faktisk er tegn på, at isen smelter med stigende hast, og om pingvinerne kan omstille sig til de nye forandringer, fortæller Per Fløng og fortsætter:

- Antarktis rummer verdens største og ældste databank over klimaet. Derfor vil vi fortælle historien om iskerneboringerne og hvordan de gør os klogere både på det forhistoriske klima og på det aktuelle og fremtidige klima.

Højsommer lige nu
I februar er det højsommer på Antarktis. Pingviner, albatrosser og sæler yngler og naturligvis besøger TV 2|VEJRET de sympatiske pingviner og de kæmpestore søelefanter. Per Fløng siger:

- Vi vil også fortælle om de utrolige tilpasninger, som dyrelivet har gennemgået. Vi taler med biologer og glaciologer, der har gjort Antarktis til deres arbejdsplads og får deres uforbeholdne meninger om de globale klimaforandringer.