På jagt efter dårlige håndværkere

Michèle Bellaiche jagter dårlige håndværkere i den nye serie "Klamphuggerne". Det sker første gang torsdag 6. november kl. 20.00 på TV 2.

Makkerparret i TV 2s nye serie "Klamphugger-ne", byggesagkyndig Finn Zeuthen og TV 2s Michèle Bellaiche.

De mange dygtige, flittige og ordentlige håndværkere kan trygt passe deres arbejde og sove roligt om natten. Anderledes ser det ud for klamphugger-håndværkerne - de kan godt begynde at ruste sig til konfrontation med TV 2s Michèle Bellaiche.

Selv om Michèle er en spinkel kvinde på bare 164 cm, går hun lige i flæsket på de brodne kar - også selv om de er meget større, meget stærkere og slynger om sig med grove trusler mod den insisterende programvært.

- Den typiske historie i "Klamphuggerne" er den, hvor håndværkeren sjældent kommer, og når han så endelig gør, er der tale om meget dårligt eller ligefrem ulovligt håndværk. Når kunderne efterfølgende klager deres nød, møder de ofte truende opførsel eller en mur af dårlige undskyldninger. For nogle ender sagen i Byggeriets Ankenævn, men når erstatningen skal betales, eksisterer firmaet ikke længere, og kunden står tilbage med et halvfærdigt hus og et nedbrudt familieliv, mens håndværkeren kører videre under et nyt firmanavn, siger Michèle Bellaiche.

Ideen med den nye programserie, som TV 2 selv har udviklet i samarbejde med Nordisk Film, er at finde frem til klamphugger-håndværkere og konfrontere dem med deres forretningsmetoder og de konsekvenser, deres klamphuggeri har haft for mange familier. 

Entreprenøren forsvandt ud i den blå luft
I første program, der sendes torsdag 6. november kl. 20.00, kan seerne møde Emmely og Jan i Hedehusene ved Roskilde. Parret hyrede i 2006 en entreprenør til at lave en tilbygning til deres hus. Huset skulle desuden efterisoleres og have nye panoramavinduer. Efter at have fået det meste af betalingen forud forsvandt entreprenøren ud i den blå luft.  Tilbage stod Jan og Emmely med et ødelagt hus og en økonomi i ruiner. Trods intensiv eftersøgning lykkedes det aldrig for parret at opspore entreprenøren, og derfor var familien, der også tæller to små børn, tvunget til at bo i et halvfærdigt og meget koldt hus. Nu tager "Klamphuggerne" sagen op: Hvor ulovligt er det, entreprenøren nåede at lave, inden han stak af, og kan der rettes op på det?

Michèle er oppe mod nogle barske fyre
Men så let slipper klamphuggeren selvfølgelig ikke.
- Vi forsøger at spore ham for at finde ud af, om han har andre katastrofer på samvittigheden. Og til slut konfronterer jeg ham for at høre, hvad han har at sige til sit forsvar, fortæller Michèle Bellaiche, der ikke lader sig skræmme af ophidsede klamphuggere, der ofte enten truer, forsøger at løbe deres vej eller totalt overgiver sig. 

- Jeg arbejder ud fra troen på, at det er dumt at slå på en kvinde, der er et halvt hoved mindre end dem selv - især foran et rullende kamera, siger Michèle, der selv har oplevet dårlige håndværkere.

- Ja, det har jeg, men ikke noget, der kommer bare i nærheden af det, de stakkels mennesker, vi har med i programmerne, har været udsat for.
 
Eksperten har set det meste
Ud over Michèle Bellaiche kan seerne møde arkitekt og byggesagkyndig Finn Zeuthen, der har mere end 40 års erfaring i at vurdere byggeprojekter både før, under og efter et byggeri - og hvad byggeri angår, har Finn Zeuthen set det meste!