Overskud på TV 2 i 2011

Koncernen har øget omsætningen og haft stigende seerandel.

TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)


TV 2s bestyrelse har i dag godkendt årsregnskabet 2011 for TV 2|DANMARK A/S, der viser et resultat af fortsættende aktiviteter på 111 mio. kr. mod 43 mio. kr. i 2010.

Det samlede resultat før skat er 158 mio. kr. inklusive resultat af ophørte aktiviteter på 47 mio. kr. i forbindelse med TV 2s salg af Momondo-aktier. Omsætningen på 2.311 mio. kr. er steget 8 procent i 2011.

- På TV 2 har vi god grund til at være tilfredse med 2011. Vi har både haft økonomisk fremgang og oplevet stigende seerandel for TV 2-familien, og det er en god, ny fornemmelse, at vi kan glæde os over begge dele på samme tid. Vores overskud skyldes bl.a. en flot vækst i omsætningen og en fornuftig omkostningsudvikling, mens stærke programmer på alle kanaler kan tage æren for den stigende kommercielle seerandel. Vi glæder os særligt over hovedkanalen, som i 2011 har oplevet en markant bedre udvikling end de senere år, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, og fortsætter:

- 2011 var også året, hvor EU-Kommissionen godkendte omstruktureringsplanen, så TV 2 nu med abonnementsbetalingen har en bæredygtig forretningsmodel efter flere år med en skævvridning af økonomien mellem hovedkanal og nichekanaler.    

TV 2s bestyrelsesformand, Lars Liebst. (Foto: TV 2)


"Turnaround er gennemført med succes"
TV 2-familiens kommercielle seerandel er steget med 0,6 procentpoint til 56,0 procent. Den kommercielle seerandel for hovedkanalen er faldet med 1,1 procentpoint, mens TV 2 Zulu, TV 2 Charlie og TV 2 NEWS samlet er steget med 1,7 procentpoint. 

- 2011 markerer afslutningen på en lang periode med usikkerhed for TV 2, og virksomhedens turnaround er gennemført med succes. I bestyrelsen glæder vi os over, at ledelsen og medarbejdernes hårde arbejde har båret frugt i form af et godt resultat for 2011 – både økonomisk og seermæssigt. Der er skabt et solidt fundament, og med abonnementsbetalingen fra 1. januar 2012 står TV 2 godt rustet til at fastholde og videreudvikle positionen som kommerciel public service-virksomhed og Danmarks Største Fællesskab, siger TV 2s bestyrelsesformand, Lars Liebst.

Forventningerne til 2012 er afhængige af udviklingen i reklamemarkedet, ligesom hovedkanalens overgang til betalingskanal vil have betydning for resultatet. Der forventes et bedre resultat af fortsættende aktiviteter end i 2011.

Se desuden TV 2s årsregnskabsmeddelelse via dette link og TV 2s årsrapport via dette link.