OL på TV 2 i 2014 og 2016

TV 2 har sammen med DR sikret sig rettighederne til vinter-OL i russiske Sochi og sommer-OL i Rio de Janeiro.

Fra sommerens storslåede OL-åbningsceremoni i London. (Foto: All Over/TV 2)


OL i London er stort set lige overstået, og det var en stor succes på dansk tv. Faktisk den største OL-succes siden legene i Atlanta i 1996, og derfor er der stor glæde på TV 2|SPORTEN, efter at TV 2 og DR i samarbejde har sikret sig rettighederne til OL, så der i både vinteren 2014 og i sommeren 2016 kan ses OL direkte på de to landsdækkende kanaler.

- Det er fantastisk. Vi har lige afsluttet et succesfuldt OL i London, der viste, at danskerne er vilde med at se de olympiske lege, og derfor er jeg selvfølgelig ekstremt glad for, at vi har sikret os retten til at give danskerne de her gigantiske sportsbegivenheder i 2014 og 2016. OL er indbegrebet af hele Danmarks hjemmebane, og det blev suverænt bevist med vores store succes på St. Katharine Docks, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Det er nyt, at IOC, Den Internationale Olympiske Komité, sælger rettighederne til de olympiske lege uden om EBU, European Broadcast Union. Derfor var det heller ikke en selvfølge, at det var DR og TV 2, der skulle have OL-rettighederne i Danmark.

- Derfor er jeg selvfølgelig ekstraordinært glad for, at det er lykkedes os at få rettighederne. Det er vigtigt for TV 2, men jeg synes også, at danskernes store interesse understreger, at det er en vigtig public service-forpligtelse, siger Frederik Lauesen.

De olympiske vinterlege i Sochi afvikles fra 7.-23. februar 2014, mens sommer-OL i Rio de Janeiro afvikles fra 5.-21. august 2016 – hvilket samtidig er det første OL på det sydamerikanske kontinent.