Nye afsnit af "Den hemmelige millionær"

Følg nogle af Englands rigeste på velgørende missioner.

Millionærerne i de nye britiske udgaver af "Den hemmelige millionær" (fra venstre): Margaret Heffernan, Chec Whyte, David Pearl, Gill Fielding, Mo Chaudry og Terry George.

Første sæson af den britiske reportageserie ”Den hemmelige millio-nær”, som TV 2 viste sidste sommer, blev hædret med Den Gyldne Rose (Rose d’Or) i kate-gorien ”Reality”, da de prestigefyldte statuetter blev uddelt i Lucerne i Schweiz i 2007.

Tirsdag 1. juli tager TV 2 hul på seriens anden år-gang, hvor seks engel-ske mangemillionærer i ti dage forlader deres velhavertilværelse og går ”undercover” i for-skellige socialt belastede områder - på jagt efter ildsjæle og projekter, der fortjener en økonomisk håndsrækning.

50-årige Gill Fielding, som er den ene af de to millionøser, der medvirker i de nye afsnit, er god for et pænt stykke over 150 millioner kroner, og hun er ikke kommet sovende til sin formue. Hun voksede op i en ludfattig familie i Canning Town i Londons East End, og nu vender hun tilbage til barndommens bydel for at give lidt tilbage igen.

I ti dage skal hun leve med falsk identitet og langt fra den trygge hverdag, hun er vant til, for at finde ud af, hvor og hvordan hun bedst kan yde en hjælpende hånd. Via et job i en café lykkes det hende efter lang tid at komme på sporet af et projekt, der vækker hendes interesse: Den lokale teaterskole, der giver børn og unge en tiltrængt mulighed for at komme væk fra de trøstesløse gader.

Gill Fielding ender med at donere 2,5 millioner kroner til gode formål, og det er foreløbig rekord blandt de hemmelige, godgørende millionærer.

De øvrige millionærer er:

Den 42-årige storentreprenør Chek Whyte, som voksede op i et af landets fattigste områder og tilbragte en stor del af sin barndom på børnehjem.

Terry George, som har tjent sin formue på at drive natklubber og barer for homoseksuelle i Leeds og står bag Mr. Gay UK.

Den selvudnævnte arbejdsnarkoman og fitness-fanatiker David Pearl , som har 13.000 ejendomme rundt om i England og så mange i London, at han ikke her helt klar over, hvilke bygninger der er hans.

Mo Chaudry, som kom til England fra Pakistan som otte-årig og i dag ejer landets største vandland, Waterworld.

Den amerikanske forretningskvinde Margaret Heffernan fra Somerset, der lagde grunden til sin formue som IT-pionér for 15 år siden.

Ud over den britiske udgave af ”Den hemmelige millionær” er der mulighed for et gensyn med de første udgaver af TV 2s danske "Den hemmelige millionær", der genudsendes lørdag eftermiddag fra og med 26. juli.