Ny tv-aftale på plads for dansk håndbold

Danskerne kan glæde sig til fortsat at følge dansk håndbold på landsdækkende tv.

Seerne på TV 2 og TV 2 SPORT kan også i fremtiden glæde sig til at se Mikkel Hansen og de andre profiler i dansk klub- og landsholdshåndbold.


Dansk Håndbold Forbund, Divisionsforeningen Håndbold, TV 2 og TV 2 SPORT har givet hinanden håndslag på en aftale, der betyder, at dansk klub- og landsholdshåndbold de kommende fire år bliver en fast bestanddel af hele Danmarks hjemmebane - TV 2 og på TV 2 SPORT.

Dermed fortsætter dansk håndbold det lange og frugtbare samarbejde med TV 2, og det glæder TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup:

- Vi er meget glade for, at både landsholds- og klubhåndbolden fortsat har hjemmebane på TV 2. Håndbold har i rigtigt mange år været en del af TV 2s DNA, og det betyder meget for os på TV 2 at fastholde det tætte forhold mellem Danmarks mest populære vintersport og TV 2.

Den selvstændige sportskanal TV 2 SPORT har gennem de sidste år udviklet sig eksplosivt og sikret sig en stadig mere betydende plads på remotekontrollen hos de danske tv-sportsseere. Med den nye aftale cementerer TV 2 SPORT sin position på det danske tv-marked.

- Dansk håndbold er et af kerneprodukterne på TV 2 SPORT. Derfor er det særdeles positivt, at vi med den nye aftale kan tilbyde vores seere næsten dobbelt så mange kampe. Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med forbundet og klubberne, siger administrerende direktør Claus Bretton-Meyer, TV 2 SPORT A/S.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, har spillet en central rolle i forhandlingerne, og han har meget store forventninger til dansk håndbolds fremtid.

- Vi har på det seneste oplevet en stigende interesse for dansk håndbold samtidig med, at vores samarbejde med DHF og Divisionsforeningen har nået nye højder. Vi har haft en yderst professionel og konstruktiv dialog i forhandlingsforløbet, og jeg er overbevist om, at vi sammen kan udvikle dansk håndbold yderligere, siger Frederik Lauesen og fortsætter:

- Håndbolden har en stor og fast fanskare på TV 2, og med de mange nye spændende ting, der sker - ikke mindst med AG Københavns store ambitioner og de mange profiler, der er vendt hjem til den danske liga - er jeg sikker på, at interessen for håndbold vil vokse støt. Både ude i hallerne og foran tv-skærmen. Vi går en rigtig spændende fremtid i møde.

For Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen Håndbold har det været vigtigt dels at sikre klubberne og landsholdet så stor en profilering som muligt og dels at finde en mediepartner med interesse i at videreudvikle produktet håndbold.

Begge dele er lykkes med den nye fireårige aftale, hvor dansk håndbold er garanteret direkte transmission fra stort set det dobbelte antal kampe i forhold til den nugældende aftale, og Dansk Håndbold Forbunds direktør, Morten Stig Christensen, er ikke i tvivl om betydningen af den nye tv-aftale:

- Det er en sejr for dansk håndbold, at vi i vanskelige tider for sport generelt kan lande så god en aftale med danskernes foretrukne landsdækkende tv-kanal samt med en kanal, der udvikler sig med stor succes ved entydigt at satse på det bedste af det bedste indenfor sport. Med TV 2 SPORT har vi endvidere fået en mediepartner, der aktivt ønsker at spille en rolle i udviklingen af vores produkt.

Der resterer stadig den sidste finpudsning af ordlyden i aftalen, men når aftalen er klar til underskrivning, bliver der indkaldt til pressemøde.