Ny Tour-vært: Jeg havde en Indurain-hat

Når TV 2s Tour de France-studie åbner på lørdag, bliver det med en ny vært. Og selvfølgelig glæder Christian Høgh Andersen sig til den store udfordring, for cykelsport har interesseret ham siden starten af 90’erne, hvor han lavede sin egen Indurain-hat.

TV 2s nye Tour de France-vært, Christian Høgh Andersen. (Foto: Per Arnesen/TV 2)


Han har været vært på sommer-OL, vinter-OL og det kritiske sportsmagasin ”LPS”, og han har været reporter til VM-slutrunden i fodbold i Sydafrika. Men den største oplevelse er stadig de to gange, hvor han var reporter til Tour de France.

- Det var jeg i 2007 og 2008, og det var fantastisk. Vildt sjovt, og meget større oplevelse end at dække VM i fodbold. Man er hele tiden på farten, man kommer rundt i landskaberne, og så kommer man meget tættere på atleterne, end man gør ved en VM-slutrunde, siger Christian Høgh Andersen og tilføjer:

- Jeg er dybt fascineret af Tour de France, men det har jeg nu været siden Indurain-tiden for 20 år siden. Jeg kan huske, at jeg lavede min egen Indurain-hat.

Spanieren Miguel Indurain vandt Tour de France fem gange i træk fra 1991 til 1995, og efter den nye Tour-værts vurdering er det samme type ryttere, der skal slås om sejren i går.

- Med 100 km enkeltstart er det oplagt, at det bliver en kamp mellem Cadel Evans og Bradley Wiggins, men heldigvis sker der altid noget uventet i Tour de France, siger Christian Høgh Andersen og tilføjer, at det netop er derfor, at han glæder sig til at være vært på verdens største cykelløb.

- Touren er det mest uforudsigelige, man kan være vært på. Man aner ikke, hvordan den enkelte etape udvikler sig, når man byder velkommen i dagens første Tour-studie, og den udfordring bliver spændende. Men så glæder jeg mig også til at lave de lange interviews med gæsterne i studiet. I det hele taget er det en værtsrolle, hvor man kan lægge mere af sig selv i.

Det er mange af de tanker, den nye Tour-vært tænker, når han cykler en tur på landevejen.

- Jeg prøver at forestille mig forskellige scenarier, der kan opstå i løbet af en etape, og så forbereder jeg mig på, hvordan jeg vil gøre i den givne situation, siger Christian Høgh Andersen, der købte en racercykel i foråret for på egen krop at mærke, hvor hårdt det egentlig er.

- Det er jo vildt hårdt, og jeg har da allerede ramt muren nogle gange. Men det er også sjovt, og jeg nyder det, men må erkende, at jeg ikke er bjergrytter. Det er også så hårdt, at jeg ikke vil være hjælperytter. Måske er jeg så tilpas magelig, at jeg vil egne mig bedst som sprinter – så kan jeg sidde i læ det meste af etapen og så slå til til sidst, siger Christian Høgh Andersen, der byder velkommen til Tour de France-studiet første gang lørdag 30. juni klokken 12.10.

Touren køres fra 30. juni til søndag 22. juli og kan følges hele vejen på TV 2 og TV 2 Play.

Læs mere om Tour de France på TV 2