Ny programdirektør på TV 2

Anne Engdal Stig Christensen afløser Palle Strøm som chef for alle programaktiviteter på TV 2s hovedkanal og nichekanaler.

TV 2s nye programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Pr. 1. juni tiltræder Anne Engdal Stig Christensen som ny programdirektør på TV 2 og bliver dermed en del af TV 2s direktion. Hun får det overordnede programansvar for alle TV 2s kanaler – herunder bl.a. programplanlægningen.

- Anne Engdal Stig Christensen er et inkarneret tv-menneske med en lang og imponerende erfaring fra alle sider af tv-branchen. I hende kombineres det kommercielle med public service-tankegangen, og hun har derfor alle forudsætninger for at forstå den konkurrence, TV 2 befinder sig i, og ikke mindst arbejde målrettet og strategisk med vores aktuelle udfordringer med seertallene. Samtidig har Anne en stor ledelsesmæssig erfaring, som vil medvirke til at gøre hende til en meget kompetent programdirektør, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

Anne Engdal Stig Christensen afløser Palle Strøm, som har været programdirektør på TV 2 siden 2006. I samme forbindelse nedlægges Special Forces-enheden i TV 2s programafdeling, hvorfor Keld Reinicke fratræder sin stilling på TV 2.

- Den nye virkelighed, som TV 2 befinder sig i, kræver en ny kaptajn i spidsen for vores programaktiviteter, og ligeså glad jeg er for at kunne byde Anne velkommen om bord, ligeså meget vil jeg takke Palle Strøm for et inspirerende samarbejde, der har været en stor personlig fornøjelse, og for en meget flot indsats på TV 2 i 15 år, siger Merete Eldrup.

TV 2s afgående programdirektør Palle Strøm. (Foto: TV 2)

Fra klassefest til Knæk Cancer
- Det har været 15 vilde, utrolige og fantastiske år på TV 2. Som underholdningsredaktør var jeg medskaber af det til dato internationalt mest succesfulde danske format ”Den Store Klassefest” og igangsatte den mest sete faktaserie ”Årgang 0”. I min tid som chef for TV 2 Networks stiftede vi to af de stærkeste brands og mest profitable nichekanaler i Norden med TV 2 Zulu og TV 2 Charlie. TV 2 Fri kommer om en måned og bliver lige så stærk, siger Palle Strøm og fortsætter:

- Som programdirektør har jeg været med til at forny fladen, senest med fiktionsserien ”Dicte” og nytænkning af events som Knæk Cancer. Undervejs har jeg arbejdet sammen med en masse fantastiske mennesker fra direktion til reception. Det har været sjovt, men de seneste par sæsoner har vi ikke leveret varen på hovedkanalen. Derfor er det også helt fair, at TV 2 vil prøve noget andet på posten. Alt det bedste for TV 2 og fremtiden fra mig.

Trækker i arbejdstøjet
TV 2s nye programdirektør var frem til 2007 ansat på TV 2, hvor Anne Engdal Stig Christensen efter 13 år valgte at etablere sit eget firma med fokus på bl.a. strategisk rådgivning. Siden da har hun været programdirektør hos SBS TV og planchef hos DR.  

- Jeg ser utroligt meget frem til at tage hul på de opgaver, som ligger og venter, og jeg trækker med både glæde og ydmyghed i arbejdstøjet. Stillingen som programdirektør på TV 2 er en stor udfordring, hvor jeg kan bidrage med mine erfaringer fra både SBS og DR og med mine ambitioner om at lave tv, som vil danskerne. Jeg befandt mig i sin tid rigtig godt på TV 2 og glæder mig derfor til igen at træde ind på Kvægtorvet og forhåbentlig være med til at gøre en forskel, siger Anne Engdal Stig Christensen.

TV 2|DANMARKs registrerede direktion består af administrerende direktør Merete Eldrup og finansdirektør Peter Normann. I den udvidede direktion sidder nyhedsdirektør Michael Dyrby, kommerciel direktør Flemming Rasmussen og fra 1. juni således også programdirektør Anne Engdal Stig Christensen.