Ny komedieserie får premiere på TV 2

Ny komedieserie på TV 2 fra 7. januar: "Eli Stone" - en advokat med god samvittighed.

Fra "Eli Stone" (fra venstre): James Saito som Frank Chen, Matt Letscher som Nathan Stone, Victor Garber som Jordan Wethersby, Natasha Henstridge som Taylor Wethersby, Jonny Lee Miller som Eli Stone, Julie Gonzalo som Maggie Dekker, Loretta Devine som Patti Dellacroix og Sam Jaeger som Matt Dowd.


TV 2 har onsdag 7. januar 2009 premiere på komedieserien ”Eli Stone”, og heri kan advokaten Eli Stone noget, som mange af hans kollegaer formentlig misunder ham: Han kan se ind i fremtiden.

Eli er ambitiøs og har en succesrig karriere i et fint advokatfirma i San Francisco, som repræsenterer store virksomheder, der gerne tager røven på "den lille mand".

Men en dag sker der noget "forfærdeligt", der vender op og ned på Elis liv: Han tager samvittigheden med på arbejde!

Og som om det ikke var nok, har Eli en række underlige hallucinationer - bl.a. med en croonende George Michael. Måske er han slet ikke egnet til at være sådan en iskold, kynisk forretningsadvokat. Måske er han skabt til noget større. Uanset hvordan det forholder sig, så beslutter Eli sig for at begynde at lede efter en dybere mening med tilværelsen - naturligvis uden at det går ud over karrieren og forholdet til chefens datter.

Syg eller profet?
Elis bror, Nathan, er neurolog og finder ud af, at Eli lider af den samme uhelbredelige hjernesygdom som deres far. Men Eli er slet ikke så sikker på, at der er tale om en rent medicinsk tilstand. Hans far sagde engang til ham, at han ville komme til at udrette store ting, inspirere og hjælpe andre mennesker - så måske er Eli i virkeligheden profet.

Eli sætter alt på spil og begynder at arbejde i advokatfirmaets pro bono-afdeling, hvor folk, der ikke selv har råd til at hyre en advokat, kan få gratis bistand. Hans kollegaer er imidlertid meget i tvivl om, hvorvidt Eli reelt er i stand til - og ikke mindst villig til - at lægge stilen helt om.

Skuespil i blodet
Hovedrollen som den samvittighedsfulde advokat spilles af den britiske skuespiller Jonny Lee Miller, som bl.a. kendes fra film som ”Trainspotting” og ”Mansfield Park”.

Miller besluttede sig allerede som 17-årig for at forlade skolen og forfølge drømmen om at blive skuespiller. Hans bedstefar spillede M i de tidligste James Bond-film, og hans far var sceneskuespiller i 50’erne og 60’erne. Så det kom ikke bag på familien, at unge Jonny også ville prøve kræfter med skuespillet.

Gift med Angelina Jolie
Jonny Lee Millers første store filmhit var ”Hackers” fra 1995, hvor han spillede sammen med Angelina Jolie. Og året efter giftede han sig med hende. Forholdet var ifølge Miller særdeles intenst, men det holdt kun fire år, så blev parret skilt. I dag er Miller gift med modellen og skuespilleren Michele Hicks og far til et-årige Buster Timothy.