Ny holdopstilling skal styrke indholdet på alle TV 2s kanaler

Sune Roland rykker til stillingen som kanalchef på TV 2s nichekanaler, og Thomas Breinholt bliver programchef på hovedkanalen.

TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, styrker det hold, som skal sikre TV 2s kanaler en endnu stærkere position i fremtiden og en fortsat stor styrke på det kommercielle marked.  

Hovedkanalens nuværende programchef, Sune Roland, bliver pr. 1. oktober øverste ansvarlige for TV 2 Networks, hvor han som kanalchef skal sikre udviklingen af nichekanalerne TV 2 Zulu, TV 2 Charlie, TV 2 FILM og TV 2-familiens nyeste medlem, TV 2 Fri.

- TV 2s små kanaler står rigtigt stærk i hver deres målgruppe, men det må aldrig blive en sovepude. Et af vores fokusområder de kommende år er løbende at udvikle nichekanalerne, så deres programmer til enhver tid understøtter den aktuelle strategi og også i fremtiden er attraktive for seerne – og til det arbejde er Sune Roland det helt rigtige valg, siger programdirektør Anne Engdal Stig Christensen og fortsætter:

- Sune har et meget erfarent og bredt tv-blik, der evner at favne mange genrer, målgrupper og kanaler. Samtidig er han en utrolig dygtig leder, der på nichekanalerne skal arbejde sammen med et stærkt redaktørkorps. Han har været en stor gevinst for hovedkanalen og holdet bag, og derfor skal han i sin nye position også være med til at opdyrke et tættere samarbejde mellem kanalledelserne på tværs af TV 2s organisation, så vi samlet set styrker programindhold på alle vores kanaler.

Thomas Breinholt (tv.) og Sune Roland Jensen.

Stillingen som programchef på hovedkanalen overtages af Thomas Breinholt. Han kommer fra DR, hvor han senest har været dokumentarredaktør. Thomas Breinholt har tidligere været ansat på TV 2, hvor han bl.a. har udviklet programmer som ”Åndernes magt”, ”Operation X”, ”Den sorte box” og ”Zulu Djævleræs”, ligesom han har været vært på enkelte programserier.

- Thomas Breinholt er en af branchens mest kreative tv-folk og har stået bag et væld af originale dansk-udviklede programidéer. Seerne efterspørger netop disse typer programmer som modvægt til de internationale formater, og på TV 2 ønsker vi endnu flere nye, stærke idéer med relevans for seerne. Thomas’ evne til at identificere vigtige dagsordener i samfundet er en central brik, når vi nu for alvor går i gang med at løfte hovedkanalens nye programstrategi. At han så samtidig er en dygtig fortæller, der mestrer tv-sproget og forstår at præsentere dagsordenerne med et twist, der gør dem interessante og seværdige, er endnu en grund til, at jeg er rigtig glad for at kunne byde Thomas velkommen tilbage til TV 2, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Thomas Breinholt får reference til TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard, og tiltræder 1. december 2013.