NEWS-satsning til efteråret: Stor tysk valgdækning

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, (Foto: Thomas Kienzle / Scanpix / TV 2)

NEWS-dækningen om det tyske valg omfatter bl.a. magasinprogrammer allerede fra torsdag 7. september. Lykke Friis, der er en af de største danske eksperter i tysk og europæisk politik, tilknyttes TV 2, TV 2 NEWS og tv2.dk i efteråret. 

TV 2 NEWS indsætter erfarne og stærke kræfter i forbindelse med det kommende tyske forbundsdagsvalg, som finder sted søndag 24. september. KU-prorektor og ekspert i tysk og europæisk politik, Lykke Friis, vil nemlig hele efteråret være en del af TV 2s hold, der dækker det vigtige tyske valg.

Blandt andre TV 2-korrespondenterne Ulla Terkelsen og Uffe Dreesen vil stå i spidsen for dækningen af valget i Tyskland. Og de får altså følgeskab af bl.a. Lykke Friis, som i efteråret har forskningsorlov fra Københavns Universitet og vil være tilknyttet tænketanken European Council of Foreign Relations i Berlin samtidig med, at hun fra den tyske hovedstad analyserer og kommenterer det tyske valg for TV 2 og TV 2 NEWS og i en blog på tv2.dk.

- Tyskland er vores store nabo og samtidig den reelle leder af Europa. Derfor har valget 24. september stor betydning for både Danmark og Europa, siger kanalchef Ulla Pors Nielsen, TV 2 NEWS, der fortalte om kanalens ambitiøse tyske valgdækning på Copenhagen TV Festival fredag. 

Lykke Friis siger:

- Angela Merkel står trods 12 år som forbundskansler til at genvinde magten som leder, men det er fuldstændig åbent, hvem hun kommer til at danne regering med, og det vil få stor betydning for både Tysklands økonomiske politik og for den sikkerhedspolitiske situation. Derfor er valget både ekstremt relevant for os og uhyre spændende.

Lykke Friis er en af de største kendere herhjemme af tysk og europæisk politik. (Foto: Betina Garcia / Scanpix / TV 2)

Nyt magasinprogram om det tyske valg
Kanalchef for TV 2 NEWS, Ulla Pors Nielsen, glæder sig over, at Lykke Friis har sagt ja til at blive tilknyttet stationen i efteråret.

- I dækningen af det tyske valg får seerne nu glæde af både vores stærke korrespondenter og af Lykke Friis, som er en af største kapaciteter, når det gælder både tysk og europæisk politik. Det er vi glade for og stolte over. I de kommende måneder vil vi opruste markant på dækningen af Tyskland i både den daglige dækning og med et nyt magasinprogram, siger Ulla Pors Nielsen.

I september vil TV 2 NEWS hver torsdag med Gertrud Højlund som vært sende magasinet ’Tysk valg: Verden ifølge Merkel’, hvor kanalen går i dybden med den tyske valgkamp og dens betydning for EU og Europa og for den sikkerhedspolitiske situation i verden.

Ud over at intensivere den daglige dækning på TV 2s platforme frem mod valget vil TV 2 NEWS 24. september sende tysk valgaften. Her går kanalen fra København, Berlin og Bruxelles tæt på valgets tabere og vindere og på konsekvenserne af valgresultatet.

--------------