NEWS og Berlingske i stærkt finanssamarbejde

To-årig aftale skal bane vej for videreudvikling af dækningen af erhvervs- og finansstoffet på TV 2 NEWS.

TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)


TV 2 NEWS og Berlingske har indgået aftale om redaktionelt samarbejde på dækningen af erhvervs- og finansområdet i de kommende to år. Ifølge TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, vil aftalen bane vej for en markant styrkelse af stofområdet.

- For TV 2 og TV2 NEWS er Berlingske Business den perfekte samarbejdspartner, fordi vi supplerer hinanden. Sammen kan TV 2|FINANS og Berlingske Business udvikle dækningen af dansk erhvervsliv, så den bliver bedre og mere omfattende, siger Michael Dyrby, nyhedsdirektør på TV 2, og fortsætter:

- Erhvervs- og finansstoffet er centralt for alle medier i disse år. Med det kommende samarbejde bliver begge parter styrket, og både seere og læsere får bedre produkter.

Chefredaktør for Berlingske og koncernchef for Berlingske Media, Lisbeth Knudsen, siger om samarbejdet:

- For Berlingske betyder samarbejdet med TV 2 NEWS et kvantespring i forhold til vores målsætning om at være til stede med tilbud på erhvervsstof på alle medieplatforme, og aftalen giver os mulighed for en betydelig forøgelse af vores web-tv-tilbud på b.dk og business.dk. TV 2 News er den perfekte samarbejdspartner for os, fordi vi interesserer os for de samme journalistiske kerneområder, stræber efter en stærk dækning på nyheder såvel som kvalitet og indsigt i perspektiveringen, og tilsammen kan vi give finansstoffet stor synlighed og yderligere redaktionelle muskler.

TV 2 NEWS har siden 2007 satset stærkt på dækningen af finans- og erhvervsstof, og kanalen er i stigende grad blevet stedet for interviews med topchefer i dansk erhvervsliv, med finansdebat og tæt nyhedsformidling. NEWS sender flere daglige tv-nyhedsudsendelser med fokus på erhvervslivet og et dagligt finansmagasin ”17 FINANS” samt formidling af nyheder og baggrund på finans.tv2.dk. Samarbejdet med Berlingske Business skal sikre videreudvikling af denne dækning.

Berlingske har en business-redaktion på 60 medarbejdere, som foruden en daglig Business-sektion sammen med avisen tillige står for produktionen af et ugentligt erhvervsmagasin – Berlingske Nyhedsmagasin – samt et ugentligt magasin specialiseret i små og mellemstore virksomheder og iværksættermiljøerne – ErhvervsBladet.

Desuden har Berlingske en markant position på nettet med portalerne business.dk, ErhvervsBladet.dk, dinepenge.dk, Brancheportalen.dk samt på smartphones og tablets med særlige business-applikationer.

Endelig udvikler og sælger Berlingske særlige brancheanalyser, imagemålinger af erhvervsvirksomhederne m.v. i Berlingske Infoshop på b.dk og tilbyder kurser, konferencer og business netværk på Businessliv.dk.