Mille Dinesen vært på ’Smid tøjet Danmark’

Mille Dinesen er vært, når det skal afsløres, hvor mange ”tøjpenge” danskerne har bidraget med til ’Smid tøjet Danmark’. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Danmarkshistoriens største tøjindsamling er allerede i gang, og fra 1. maj kan man følge med på skærmen, når Røde Kors og TV 2 sammen med COOP siger ’Smid tøjet Danmark’. Det hele kulminerer med et stort ”tak for tøjet Danmark” gallashow lørdag 9. maj på TV 2 med Mille Dinesen som vært.

– ’Smid tøjet Danmark’ er en god idé. Det er en anderledes måde at støtte Røde Kors’ hjælpearbejde på, og ideen om at indsamle tøj i stedet for cool cash tiltaler mig. Genbrug og bæredygtighed optager mig mere og mere, og mit aflagte tøj ryger til min lokale Røde Kors butik. Hvis vi allesammen gør det, batter det. Det er præcis, hvad ’Smid tøjet’ sætter fokus på, og det glæder jeg mig til at være en delaf, siger Mille Dinesen.

Som altid kan man aflevere sit brugte tøj i en Røde Kors-container, men i uge 19 bliver det ekstra let at komme af med alt sit tøj. Røde Kors og TV 2 samarbejder med COOP, der stiller indsamlingscontainere op i 1200 Kvickly, Fakta, SuperBrugsen, Dagli’-Brugsen og Irma-butikker fra lørdag 2. maj.

Kryger og ambassadører
Alle kan være med ved at donere deres brugte tøj til Røde Kors, som forvandler genbrugstøj til penge, der går til nødhjælp og socialt arbejde. Når man giver sit brugte tøj videre, sparer man ressourcer, skåner miljøet og bidrager til at hjælpe mennesker, der har brug for støtte. Røde Kors hjælper ofre for krig og katastrofer verden over, og i Danmark holder Røde Kors hånden under samfundets mest sårbare.

Mikkel Kryger fra ’Go’ morgen Danmark’ sætter tv-delen af ’Smid tøjet Danmark i gang med ’Smid tøjet Danmark – Kick off’ fredag 1. maj kl. 20.00. Dagen efter kører ’Smid tøjet’-ambassadørerne ud i landet. Her kan danskere, som ønsker at støtte den gode sag, aflevere deres tøj ved lokale events som Nabiha, Hej Matematik, Christian Bitz, Claus Holm, Mads Vad og Claudia Rex står bag.

Tak for tøjet Danmark
I den store direkte tv-galla lørdag 9. maj, hvor Røde Kors og TV 2, med Mille Dinesen i spidsen, siger tak for tøjet, kan seerne blandt andet opleve Jonatan Spang, De Nattergale, Andreas Bo, Marie Key, Rasmus Walter og Stine Bramsen på scenen.

- ’Smid tøjet Danmark’ er en helt ny måde at samle ind på. Vi hjælper dig af med dit overskud og sørger for, at du ved samme lejlighed gør en stor positiv forskel for folk i nød. Det er ikke bare smart. Det er ganske enkelt en rigtig god idé at kombinere miljøbevidsthed med socialt ansvar. Derfor er vi på TV 2 stolte over, sammen med COOP, at bakke massivt op omkring Røde Kors’ nødvendige indsats over hele verden og i Danmark, siger Gitte Madsen, underholdningschef på TV 2.

Se filmen om hvordan genbrug bliver til guld på smidtoejet.tv2.dk