Mest sete ishockeykamp på dansk tv

Herning var siden 4. maj været hjemsted for ishockey-feberen i Danmark, og den formidable stemning i Jyske Bank Boxen har været med til at løfte seerinteressen hjemme i stuerne. (Fotos: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / TV 2)

Seerinteressen for Danmarks kampe under VM i ishockey på hjemmebane har klart oversteget alle forventninger og tidligere erfaringer. Det kulminerede ved gårsdagens kamp mod Letland, som nu er den mest sete live-ishockeykamp på dansk tv. 760.000 så med i kampens sidste minutter.

VM i ishockey i Herning og København er den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde, og den ishockeyfeber, som eventen og de danske spillere har skabt, har også fået seertallene på tv til at vokse eksplosivt i forhold til både forventninger og tidligere erfaringer.

Seerinteressen kulminerede tirsdag 15. maj, da Danmark spillede den sidste og afgørende gruppekamp mod Letland – en direkte duel om en kvartfinaleplads. Kampen blev transmitteret på TV 2 og TV 2 PLAY og havde i gennemsnit 519.000 seere og en seerandel på 36 procent blandt alle danskere.

Da flest så med i kampens sidste minutter, hvor Letland løb med sejren, var seertallet 760.000.

Dermed er VM-kampen Danmark-Letland den mest sete ishockey-transmission nogensinde på dansk tv. Indtil i går var Danmarks VM-kamp mod Norge i november 1999 den mest sete ishockey-transmission med 310.000 seere i gennemsnit til de tre perioder. I enkelte tilfælde har ishockey-sammendrag på TV 2 haft flere end en halv million seere.

Frederik Storm (i midten) i VM-kampen Danmark-Letland, som nu er den mest sete ishockeykamp-transmission på dansk tv.

En fantastisk ishockeyfest i Herning
Redaktionschef Kristian Hyldgaard, TV 2 SPORT, er både begejstret og taknemmelig for den store opbakning, og han giver bl.a. æren til de danske præstationer og til ishockeyfesten i Herning.

- Da spillerne indledte VM med at slå Tyskland, blev folkestemningen og den nationale stolthed vakt, og samtidig har den formidable ishockeystemning i Herning fået interessen til at løfte sig til nye højder. Selv nogle russiske ishockeyfans, som ”burde” opholde sig i København og følge deres eget hold, tog til Herning for at være med i den store fest, siger Kristian Hyldgaard.

Han glæder sig også over, at det er lykkedes for TV 2 SPORTs redaktion at gøre ishockey – som er en nichesport i Danmark – relevant og interessant for mange flere end sædvanligt.

- Det har været vigtigt for os at forklare ishockeyspillet og brede det ud til mange danskere uden at tale ned til folk, og det har tilknytningen af Morten Green som ekspert til vores i forvejen stærke ishockeyredaktion været stærkt medvirkende til, siger Kristian Hyldgaard og fortsætter:

- De danske ishockeystjerner har samtidig vist sig fra deres allerbedste side – både under kampene og i interviewsituationer. Spillernes imødekommende attitude har også kunnet opleves i de programmer om landsholdet og om en række NHL-stjerner, der har været vist på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY, og som har været med til at skabe god stemning om landsholdet. Baggrundsprogrammerne og spillernes åbne og sympatiske tilgang har faktisk været et foregangseksempel, mange kan lære af.

VM i ishockey fortsætter på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY frem til og med søndag 20. maj. De fire kvartfinaler spilles torsdag, semifinalerne afvikles lørdag, mens bronzekampen og finalen spilles søndag.